У Житомирі розпочалися «Грудневі вечори»

У Житомирі розпочалися «Грудневі вечори»

13.12.12 07:42 0 1061
Вже 14-й рік поспіль в обласній філармонії відбувається традиційний фестиваль «Грудневі вечори». Протягом трьох днів – з 11 по 13 грудня – творчі колективи, ансамблі та окремі виконавці з різних міст України, передусім Львова, Києва та Полтави, даруватимуть слухачам звуки класичної та фольклорної музики.

У своєму вітальному слові начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Юрій Градовський зазначив: «Символічно, що 11 грудня фактично водночас у двох музичних столицях – Житомирі та Москві – розпочинаються музичні „Грудневі вечори“».

Відкрив фестиваль Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії «Віртуози Львова» під диригуванням Заслуженого артиста України Володимир Дуда.

12 грудня на сцені Житомирської обласної філармонії виступатимуть лауреат міжнародних конкурсів Анастасія Толстоног (фортепіано) з м. Полтави, Заслужений артист України Юрій Кот (фортепіано) та лауреат міжнародних конкурсів лександр Пірієв (віолончель) з Києва, також струнний квартет «Caprice Classic» Національної філармонії України.

13 грудня на відвідувачів чекатиме віртуозна гра Національного ансамблю солістів «Київська камерата» (художній керівник і головний диригент – Валерій Матюхін).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: Завдяки ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ