На Житомирщині оперативники затримали посадовця Держкомзему за хабар

На Житомирщині оперативники затримали посадовця Держкомзему за хабар

13.12.12 08:46 0 1093
Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили у хабарництві заступника начальника управління держкомзему в одному з районів області.

Посадовець вимагав та отримав хабар у сумі 300 доларів США за погодження проекту відведення земельної ділянки у власність сім’ї жительки райцентру. Оперативники затримали 40-річного посадовця безпосередньо в одному з службових кабінетів управління під час отримання ним коштів. Предмет хабара було вилучено.

Як повідомив перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює прокуратура області.

Відповідальність, передбачена законодавцем відповідно до норм названої статті, - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Посадовець затриманий у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання стосовно хабарника міри запобіжного заходу.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині УДСО ...
Наступна новина: У Музеї мистецтв ...

КОМЕНТАРІ