На Івано-Франківщині з Нового року  -   вільний  Інтернет-доступ до інформації про земельні ділянки

На Івано-Франківщині з Нового року - вільний Інтернет-доступ до інформації про земельні ділянки

13.12.12 09:23 0 1141
1 січня 2013 року Україна запускає Національну кадастрову систему (НКР) як повністю автоматизовану електронну систему реєстрації та кадастру.

В Україні презентовано пілотний варіант Публічної кадастрової карти, яка забезпечить вільний доступ громадян до інформації про земельні ділянки. Уже з наступного року будь-хто зможе через Інтернет дізнатися про потрібний наділ на території країни. Таким чином, як зазначають в Держкомземі, контролювати процеси на ринку землі зможуть не тільки органи земельних ресурсів, але й громадськість. Буде забезпечено вільний доступ до інформації про земельні ділянки.

За словами генерального директора ДП «Центр Державного земельного кадастру» Андрія Тарнопольського, «один із найважливіших моментів на даному етапі є проведення комплексних перевірок обмінних файлів та виявлення помилок у них; спеціалісти уже завантажили з локальних систем 12,7 млн. таких документів».

Керівник ЦДЗК наголошує на важливості формування реєстру всіх земельних ділянок, що перебувають у власності та постійному користуванні, створення цифрової моделі рельєфу, векторних карт, переведення в електронний вигляд обмінних файлів та порівняння їх даних з реєстром державних актів. Так, станом на 7 грудня п. р. їх верифіковано 9 217 326. Тобто фахівці щоденно переводять в електронний вигляд і заносять до баз даних понад 400 тисяч документів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Депутати хочуть ...
Наступна новина: В Чернівцях вшанували ...

КОМЕНТАРІ