Чернівці: Віталій Михайлішин провідав перших пацієнтів нового корпусу дитячої лікарні

Чернівці: Віталій Михайлішин провідав перших пацієнтів нового корпусу дитячої лікарні

13.12.12 09:34 0 1358
За перші дні роботи у новозбудованому хірургічному корпусі міської дитячої клінічної лікарні зробили понад 10 операцій, які пройшли більш, ніж успішно. Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, перерізаючи стрічку на урочистому відкритті корпусу у жовтні, обіцяв провідати перших пацієнтів новобудови. Цей візит відбувся сьогодні, 12 грудня, уже на третій день роботи медичного закладу нового покоління.

«Упевнений, новий хірургічний корпус дитячої лікарні врятує не одне життя, – каже Віталій Михайлішин. – Утім, я волів би, щоби в цьому медичному закладі було якомога менше пацієнтів. Нехай дітлахи будуть здоровими, приходячи сюди тільки на обстеження. Скажімо, тут є сучасна лабораторія, устаткована сучасним обладнанням, яке дозволяє робити аналізи за 30-40 секунд.. А раніше на це потрібно було не менше години. Також тут дуже комфортні палати, які дозволяють хворим почуватися у лікарні наче вдома.»

«Ми ще довго будемо звикати до цього комфорту, адже раніше ми працювали практично у військово–польових умовах, – розповідає головний лікар міської дитячої лікарні Сергій Сторожук, – А це сучасна клініка. Перебуваючи на курсах в Києві в одній із центральних провідних клінік я такого не бачив.»

«Різниця між рівнем обладнання, рівнем комфорту старого і нового корпусів лікарні очевидна, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ігор Незборецький. – З понеділка зроблено понад 10 операцій. Кількість щоденних операцій у нас не зменшилась.»

Нині у відділенні інтенсивної терапії перебуває троє новонароджених і одна дитинка старшого віку, у хірургічному відділенні – 60 пацієнтів. У планах у керівництва лікарні і місцевої влади розпочати реконструкцію приміщень старого корпусу медичного закладу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівцях вшанували ...
Наступна новина: Українські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ