У лісах Житомирщини

У лісах Житомирщини "полює" "Беркут"

13.12.12 09:47 0 1107
В Україні триває сезон осінньо-зимового полювання на хутряних звірів і парнокопитних тварин. До активних заходів щодо виявлення та припинення порушень правил мисливства та фактів браконьєрства, ініційованих Державною екологічною інспекцією, долучилися й працівники міліції.

Практично щодня спільні наряди інспекторів-екологів та бійців спецпідрозділу «Беркут» рейдують у найбільш лісистих районах Житомирщини, полюючи на незаконних мисливців. Така співпраця дає можливість працювати одразу в декількох напрямках, що стосуються обох правоохоронних відомств. Це і виявлення та припинення фактів браконьєрства й інших порушень правил полювання, а також недопущення полювання з використанням незареєстрованої зброї.

Спільними рейдами охоплено також територію лісових заповідників, у яких заборонено або обмежено мисливство.

Якщо мисливці під час полювання орієнтуються на сліди звірів, то правоохоронці безпомилково виходять на самого мисливця його власними слідами.

– У зимовому лісі дуже чітко видимі та довго зберігаються сліди людини, - кажуть бійці «Беркуту». – Якщо ми бачимо сліди, що ведуть вглиб лісу, вже знаємо, що це однозначно мисливець, бо пересічній людині по коліна в снігу борсатися ні до чого.

Відтак, тільки упродовж останніх вихідних спільними зусиллями міліціонерів та екологів за порушення правил полювання до адміністративної відповідальності притягнуто 13 осіб. А в одного з мисливців, в Ємільчинському районі, ще й вилучено незареєстровану мисливську рушницю. Загалом же з початку проведення спільних заходів правоохоронцями в лісах виявлено понад чотири десятки мисливців, які порушували правила полювання. Усі факти було ретельно задокументовано у відповідні адміністративні матеріали.

За словами начальника управління громадської безпеки УМВС України в області Юрія Лебедя, рейди, що проводяться у лісових угіддях Житомирщини, – не короткочасна акція, а постійні заходи підтримання належного правопорядку.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новим КПК передбачено ...
Наступна новина: У Луцьку зацікавлені у ...

КОМЕНТАРІ