У Луцьку зацікавлені у розвитку туризму

У Луцьку зацікавлені у розвитку туризму

13.12.12 09:53 0 1362
Сьогодні у конференц-залі готелю «Україна» відбулася зустріч міського голови Миколи Романюка, начальник управління міжнародного співробітництва та туризму Миколи Іванюка, начальника відділу розвитку туризму Наталії Бунди з директорами історико-культурних заповідників Західної України та представниками обласних, міських, районних адміністрацій Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Волинської областей.

Вітаючи присутніх, міський голова Микола Романюк подякував їм за те, що відгукнулися на запрошення і приїхали до нашого міста. «Ми усі зацікавлені у розвитку туризму. Багато жителів України не знають про свою державу, про свій рідний край, про те, які історичні та культурні пам’ятки тут знаходяться», – наголосив він. Микола Романюк висловив сподівання, що за результатами зустрічі будуть напрацьовані конкретні пропозиції.

Під час сьогоднішньої зустрічі обговорено створення спільного туристичного продукту «Шляхами Гедиміновичів». У ході розмови було зауважено, що це дасть набагато більше шансів у промоції міст та заповідників на національному та європейському туристичних ринках, об’єднавши зусилля у створенні та популяризації туристичних продуктів навколо історичних земель та міст України, її музеїв та заповідників, історично пов’язаних з Великим Князівством Литовським.

Крім того, учасники зустрічі наголошували, що у 2013 році вперше в історії Литва головуватиме у Європейському Союзі, і вона, як ніколи, буде зацікавлена в популяризації своєї ж історії, історії Великого князівства Литовського.

Геннадій Друзенко, координатор програм з розвитку туризму в регіонах України проекту ЛІНК USAID, зауважив, що йому приємно приїздити до Луцька. За його словами, наше місто зробило найбільший прогрес у розвитку туристичної галузі за цей рік порівняно з іншими містами України. Також Геннадій Друзенко зауважив, що туризм є однією із найконкурентніших галузей економіки.

Він наголосив, що спільний туристичний продукт «Шляхами Гедиміновичів» допоможе залучити нових туристів у наші міста.

У ході зустрічі було обговорено історичну роль Литви у розвитку земель Західної України, представлено мистецькі фестивалі, які відбуваються у різних містах західних областей тощо.

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що створення такого туристичного продукту як «Шляхами Гедеміновичів» буде вигідним для усіх.

Зрештою, на засіданні було створено робочу групу, до якої увійшли начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Наталія Бунда, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ Дмитро Ващук, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу Національного заповідника «Замки Тернопілля» Руслан Підставка, директор Фестивалю Porta Temporis Ігорп Данілов. Координатором було обрано Геннадія Друзенка. Група має до 12 січня напрацювати пропозиції щодо запуску проекту «Шляхами Гедеміновичів».

Потому присутні підписали Протокол про наміри.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: Міська рада ...

КОМЕНТАРІ