Івано-Франківщина: „Велика мандрівка: шляхами  творчості  Опанаса Заливахи”

Івано-Франківщина: „Велика мандрівка: шляхами творчості Опанаса Заливахи”

13.12.12 10:03 0 1163
11 грудня у рамках співпраці між обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка та центром патріотичного виховання учнівської молоді ім. С. Бандери відділ літератури з мистецтва долучився до вшанування пам’яті великого маестро пензля Опанаса Заливахи.

Вшанувати пам’ять лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка Опанаса Заливахи прийшли рідні та друзі, дослідники творчості, однодумці та учні художника.

Працівники бібліотеки широко популяризують творчість Опанаса Заливахи.

Завідувачка відділу літератури з мистецтва Галина Пристай наголосила: „Бібліотечні працівники пишаються тим, що Опанас Іванович був читачем та частим гостем бібліотеки. Він завжди світився тією добротою, якою осяяна уся його творчість. Ми свідомі того, що такий видатний митець заслуговує об’ємних альбомів і монографій”.

Галина Пристай провела екскурс по першому виданню – альбомі робіт Опанаса Заливахи, який охоплює творчий спадок митця. Цей альбом є спробою поєднати ілюстрований каталог творчості Опанаса Івановича з нарисами про історію та характер формування творчої особистості художника. А також запросила молоде покоління до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб глибше зрозуміти та оцінити творчість майстра пензля, філософа, патріота, який безмежно любив Україну.

До уваги присутніх працівники відділу літератури з мистецтва підготували книжкову виставку-портрет„Велика мандрівка: шляхами творчості Опанаса Заливахи” з фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка; мультимедійну презентаціюпо творчості митця „Про що говорила душа Опанаса Заливахи…”. До уваги присутніх працівники відділу літератури з мистецтва підготували обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка;

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Міська рада ...
Наступна новина: На Житомирщині тривають ...

КОМЕНТАРІ