Житомирщина: Захист суспільної моралі – спільна проблема держави, церкви і громади

Житомирщина: Захист суспільної моралі – спільна проблема держави, церкви і громади

13.12.12 10:49 0 1101
12 грудня відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі. Засідання відкрив заступник голови облдержадміністрації, голова регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі у Житомирській області Віктор Балюрко.

У своєму виступі Віктор Степанович зазначив, що спільна мета всіх, хто входить до регіональної комісії, - забезпечення дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі, протидія поширенню продукції, яка пропагує культ насильства, жорстокості, розпусти.

Віктор Балюрко розповів про те, що обласна влада в питанні захисту суспільної моралі ефективно співпрацює з правоохоронними органами, батьківською громадою, церковними та громадськими організаціями. Організовуються виховні заходи, круглі столи, лекції, тренінги, розповсюджуються інформаційні листівки. Спільно докладаються зусилля, щоб молодь стала більш високоморальною, більш вихованою та толерантнішою. Важливу роль у цьому духовному вихованні відіграє церква. Адже рівень суспільної довіри до релігії досить високий. На переконання Віктора Балюрка, величезна роль у моральному оздоровленні суспільства належить соціальним інститутам. Важливо, що в нашій області є недільні школи, громадські організації, які опікуються малозабезпеченими сім’ями, займаються оздоровленням дітей-сиріт.

На засіданні регіональної комісії були присутні представники обласної влади, представники різних релігійних конфесій, керівники навчальних закладів, громадські діячі та місцеві ЗМІ. Важливо, що проблеми суспільної моралі викликають чималий суспільний інтерес. На засіданні кожен бажаючий мав змогу висловити свою думку, запропонувати шляхи вирішення певних проблем, подати ідеї щодо поліпшення моральної свідомості нашого суспільства. Засідання регіональної комісії пройшло активно, було озвучено досить багато проблем щодо духовності молоді, були названі приклади того, що можна робити та що робиться на захист суспільної моралі. Звичайно, є проблеми, є над чи працювати, але є і успіхи, закріплені добрими справами. Та, на жаль, всього цього ще недостатньо, щоб говорити про те, що наше суспільство вже морально освічене.

Своїми думками щодо захисту суспільної моралі та щодо особливостей державно-церковних відносин на Житомирщині поділився головний спеціаліст відділу взаємодії з об’єднаннями громадян у справах релігій та національностей головного управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Пивоварський. Він висловив вдячність церковним представникам за їх роботу із суспільством. А також наголосив, що ці суспільні проблеми можна буде подолати при високому рівні взаєморозуміння між державою та церквою. Представники ж релігійних конфесій розповіли про діяльність у сфері захисту суспільної моралі, а також говорили про те, що є багато проблем із тим, що суспільство не завжди готове приймати їх допомогу. Представники церкви закликали до проведення спільних соціальних проектів із державою.

У засіданні взяли участь заступник голови Житомирської обласної ради, заступник голови регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі у Житомирській області Михайло Чигир, начальник головного управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, секретар регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі у Житомирській області Ірина Басова, архиєпископ Житомирський та Новоград-Волинський УПЦ Никодим, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко, Протопресвітер Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії УГКЦ отець Віталій Сидорук, а також представники громадськості та державні службовці.

Засідання регіональної комісії з питання захисту суспільної моралі у Житомирській області засвідчило спільне розуміння того, що є дуже багато проблем на шляху до морального здоров’я нашого суспільства, і лише плідна співпраця та взаєморозуміння держави, церкви та громади зможуть принести зернята добра в душі людей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: ...
Наступна новина: На Закарпатті ...

КОМЕНТАРІ