У Львові відбудеться нова екскурсія про довоєнні написи на будинках

У Львові відбудеться нова екскурсія про довоєнні написи на будинках

13.12.12 16:12 0 1307
В суботу та неділю, 15 і 16 грудня у Львові буде започатковано новий екскурсійний маршрут «Автографи довоєнного Львова», присвячений старовинним написам на львівських будинках. Захід організовано Громадською Організацією «Підкова» та Туроператором «Відвідай» за сприяння Львівської Міської Ради в межах проекту «Львівські шпацери».

Екскурсію проведе Іванна Гонак, співавтор нового путівника «Ім’я будинку та інші написи», викладач Прикарпатського інституту ім. М. Грушевського МАУП, гід-екскурсовод Львовом. Маршрут екскурсії пройде місцями, де можна побачити найбільшу кількість збережених та відновлених довоєнних написів на львівських будинках. Учасники екскурсії оглянуть на вулицях Львова рекламно-інформативні написи, інскрипції історичного і релігійного характерів, підписи архітекторів і скульпторів, титульні написи, меморіальні таблиці, які були створені до початку Другової світової війни. Також підчас екскурсії будуть демонструватись фотографії втрачених написів та місць, які не ввійшли до маршруту.

За словами керівника Центру туристичної інформації Львова Олени Голишевої, відвідувачі Центру часто цікавляться, де в місті можна побачити будинки, подвір’я, під’їзди, де збережено або відновлено сліди старого, довоєнного Львова. Такі місця не зажди входять до основних туристичних маршрутів, тому поява окремого маршруту присвяченого цій тематиці є важливою для розвитку туризму у Львові. Також Олена Голишева відзначила, що спостерігається використання нових написів стилізованих під старовину в оформленні комерційних закладів, розташованих в історичній частині міста. Відтак екскурсія «Автографи довоєнного Львова» може сприяти популяризації цієї тенденції серед львів’ян.

Записатись на екскурсію та отримати докладнішу інформацію про неї можна на веб-сторінці www.VIDVIDAY.com.ua або за телефоном: 260-04-10.

Контактна особа: Андрій Шевців 260-04-10, 063-628-68-39, 097-346-38-51, 050-714-06-22.

Довідкова інформація:

Екскурсію розроблено за матеріалами нового путівника Ксенії Бородін та Іванни Гонак «Ім’я будинку та інші написи», який присвячено вивченню польських довоєнних інскрипцій, що збереглися у культурному просторі сучасного Львова і розташовані на житлових будинках. Видання містить близько 300 фотографій, що ілюструють текстовий матеріал і одночасно слугують задокументованим свідченням стану польських інскрипцій у сучасному Львові. До уваги взято лише ті об’єкти, які доступні загальному огляду (інтер’єрні та екстер’єрні), що дозволяє здійснити мандрівку Львовом.

Екскурсія підготована в межах проекту “Львівські шпацери”, який проводиться з метою популяризації серед мешканців та гостей міста маловідомих туристичних об’єктів Львова. Учасники проекту ознайомлюються з новими екскурсійними маршрутами, пам’ятками, музеями, які як правило, залишаються поза основними туристичними шляхами, але є цінними і важливими для формування цілісної картини Львова. Організатори сподіваються, що в результаті реалізації проекту мешканці та гості міста будуть з великою пошаною і любов’ю ставитися до Львова, збережуть його культурні та історичні надбання для наступних поколінь. Проект організований ГО “Підкова” та Туроператором “Відвідай” (www.vidviday.com.ua) за підтримки Львівської міської ради. Проект було відзначено в 2012 році Подякою Міського голови за промоцію Львова для мешканців та гостей міста.

*

window.___gcfg = {lang: 'uk'};

(function() {

var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;

po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);

})();

* (function(d, s, id) {

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "//connect.facebook.net/uk_UA/all.js#xfbml=1&appId=302808433160273";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); /**/

*

VK.init({apiId: 3115534, onlyWidgets: true});

VK.Widgets.Like("vk_like", {type: "mini", height: 18});

* Твіт !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

* icons('/media/jq/')

Додати коментар *****

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові запропонували ...
Наступна новина: У Львові «Соціальні акції з ...

КОМЕНТАРІ