Чернігів: Зимове прибирання контролює екологічна інспекція

Чернігів: Зимове прибирання контролює екологічна інспекція

13.12.12 08:31 0 1007
Співробітники екологічної інспекції проводять рейди з перевірки суб’єктів господарювання, організацій, установ та закладів Чернігова на предмет очищення від снігу й ожеледиці підходів до магазинів, прилеглої території для безпечного пересування жителів і гостей міста.

Від початку снігопадів уже складено 11 протоколів та винесено 23 приписи.

За словами начальника екологічної інспекції Володимира Грабовця, через збільшення кількості приватної власності змінилася сама концепція прибирання міста. Віднедавна комунальники мають прибирати тільки загальноміські території, а власники чи орендарі нерухомості на перших поверхах будівель та зупинкових комплексів повинні організувати прибирання самостійно. Це закріплено в Адміністративному кодексі України та в місцевих Правилах благоустрою.

В. Грабовець нагадав механізм дій інспекторів. Так, спочатку вони попереджають недбайливих господарів, виносять відповідний припис. І лише якщо зауваження ігноруються – складають протокол про порушення, який надходить на розгляд адмінкомісії. А вже комісія приймає рішення про штрафні санкції.

До речі, як правило більшість суб’єктів господарювання цілком адекватно реагує на вимоги інспекторів щодо звільнення тротуарів та сходів від снігу та криги, посипки їх піском, адже зазначене порушення обходиться в кругленьку суму. Стаття 152 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає адміністративну відповідальність – штраф у розмірі від 340 до 1360 грн., а для посадових осіб та підприємців – у розмірі від 850 до 1700 грн.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці міліціонер в ...
Наступна новина: На Кіровоградщині ...

КОМЕНТАРІ