На Сумщині затримали грабіжників, які напали на 82-річну пенсіонерку

На Сумщині затримали грабіжників, які напали на 82-річну пенсіонерку

14.12.12 08:20 0 1080
В Недригайліві правоохоронці затримали трьох чоловіків, які скоїли пограбування. Зухвалим в цьому було те, що зловмисники посеред білого дня не побоялись бути викритими, зайшли до будинку 82-річної бабусі та, скориставшись її безпорадністю, забрали останнє – 70 гривень та мобільний телефон.

До чергової частини Недригайлівського райвідділу міліції, Сумська область, близько дванадцятої години дня надійшло повідомлення про пограбування 82-річної місцевої жительки. Як з’ясували міліціонери, до старенької на подвір’я зайшли двоє невідомих та попросили води. Бабуся пішла до будинку, чоловіки попрямували за нею. Та те, що сталось потім, потерпіла бачила тільки в кіно. Один із зловмисників взяв її за плечі, повів у кімнату, положив на диван і став зв’язувати руки та ноги. Інший попрямував у другу кімнату в пошуках здобичі. Постійно питаючи, де гроші, чоловік нишпорив по шафам. Бабуся з переляку навіть не могла кричати. Тільки сказала: «У гаманці на столі, більш в мене немає». Чоловік взяв 70 гривень та прихопив ще мобільний телефон, який лежав поруч.

Не відомо як все б закінчилось, як би не сусідка старенької. Вона бачила як до неї зайшли невідомі, тому вирішила перевірити чи все гаразд. Саме її поява і налякала зловмисників. Вони штовхнули жертву на підлогу і кинулись тікати з будинку. Рятівниця бабусі була дещо сміливіше і, побачивши незнайомих, почала кричати: «Рятуйте»! Її крик почули сусіди, тому, коли чоловіки вибігли їх наздоганяли майже всі мешканці вулиці. Дехто встиг зателефонувати в міліцію. Вже через чотири години «за гарячими слідами» один із грабіжників був затриманий міліціонерами. Інші склали йому компанію через дві доби.

Трійця пішла на злочин лише з однієї причини – їм потрібні були гроші. Маючи за плечима судимості, вони ніяк не могли влаштуватись на роботу, тому згуртувались  і стали грабувати. Один з них виконував роль навідника. Селищем ходили чутки, що 82-річна бабуся позичила сусіду 10 тисяч доларів і він нещодавно віддав їй борг. Навідник дізнався, що старенька живе сама, тож захистити її нікому. Чоловіки спланували злочин, всі шляхи відходу, але не врахували сусідів, які вчасно прийшли на допомогу старенькій.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Старенька дякує своїм сусідам та міліціонерам. Аби не їх вчасна допомога, невідомо, чи залишилась би живою.   

СЗГ УМВС України в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Банківська працівниця ...
Наступна новина: У хибному замінуванні ...

КОМЕНТАРІ