У хибному замінуванні лікарні у Дніпропетровську викрито 10-річну школярку

У хибному замінуванні лікарні у Дніпропетровську викрито 10-річну школярку

14.12.12 08:23 0 1126
Хибне повідомлення про замінування лікарні призвело до скасування запланованих лікарями операцій та негайної евакуації хворих та тяжко хворих пацієнтів. Згодом правоохоронці встановили, що до скоєного причетна школярка.

Так, 12 грудня до чергової частини Днiпропетровського міського управління міліції на телефон спецлiнiї «102» з таксофону зателефонувала невiдома та повiдомила, що в лiкарнi № 6 по вул. Батумськiй, м. Днiпропетровська, знаходиться вибухівка.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група та працівники вибуховотехнічної служби ГУМВС. В ексренному порядку з територiї лiкарнi було евакуйовано 440 хворих та 420 спiвробiтникiв лiкарні. Варто зазначити, що лікарня займає дуже велику площу (близько 20 га), тому правоохоронцям довелося прикласти не аби яких зусиль, щоб уважно та детально обстежити всі приміщення лікарні та прилеглу територію. На щастя вибухонебезпечних пристроїв виявлено не було.

Згодом правоохоронці встановили, що до скоєного причетна 10-річна дівчинка. Під час опитування вона повiдомила, що здiйснила вищевказаний дзвiнок з хулiганських спонукань.

Так як дівчина не досягла віку кримінальної відповідальності з нею будуть проведені профілактичні бесіди та вона буде поставлена на облік. Батьки ж дитини повинні будуть сплатити матеріальний збиток відповідно до чинного законодавства.

Шановні громадяни!

Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Пам’ятайте, що, набираючи номер «102» і повідомляючи про хибне замінування, ви не тільки порушуєте закон, але й можливо ризикуєте життям інших людей.

ВЗГ ГУМВС України

в Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Сумщині затримали ...
Наступна новина: Міліція розшукує вбивць ...

КОМЕНТАРІ