Полтавcький інспектор затримав молодика, який пограбував двох пенсіонерок

Полтавcький інспектор затримав молодика, який пограбував двох пенсіонерок

14.12.12 08:42 0 1242
До дільничних інспекторів Київського районного відділу міліції міста Полтави, які здійснювали обхід території обслуговування, підбігла бабуся із онукою та повідомила, що її щойно пограбували. Незважаючи на поважний вік та темний час доби, старенька досить чітко описала прикмети злочинця та вказала напрямок, у якому він побіг.

Один із дільничних інспекторів залишився із стривоженою бабусею, а другий, викликавши на підмогу слідчо-оперативну групу райвідділу, пішов у напрямку втечі злочинця. „Пройшовши декілька сотень метрів, - розповідає старший дільничний інспектор капітан міліції Віктор Гончарук, - за рогом будинку я побачив молодого чоловіка, який застібав куртку чорного кольору. Його поведінка викликала у мене підозру, однак, потерпіла бабуся чітко вказувала на те, що нападник був у куртці світло-сірого кольору, тому я вирішив за ним непомітно поспостерігати”.

Оскільки міліціонер був у цивільному, то він зміг без зайвої уваги пройти повз молодика та, зайшовши за будинок, почав за ним слідкувати. „Чоловік заховався за стовбур дерева та когось нервово виглядав, - продовжує дільничний інспектор. – У цей час мені зателефонував черговий по райвідділу та повідомив, що надійшло повідомлення про ще одне пограбування. Скоєне воно було неподалік місця першого пограбування і приблизно у той же час. Підозрюваний, за словами чергового, був одягнений у куртку чорного кольору”. Після отримання даної інформації, у міліціонера зникли усі сумніви щодо необхідності затримання молодика та перевірки його на причетність до скоєння злочину. Кожної секунди підозрюваного могло щось наполохати і він міг вдатись до втечі, тому дільничний інспектор вирішив не чекати підкріплення, а сам пішов до молодого чоловіка. Цивільний одяг, у якому перебував міліціонер, дав йому змогу підійти впритул до підозрюваного та його затримати.

Після прибуття слідчо-оперативної групи та проведення зовнішнього огляду затриманого, стало зрозуміло, що він може бути причетний одразу до обох пограбувань. Куртка, у яку був одягнений молодик, виявилась двосторонньою – один бік якої був чорного кольору, а інший – світло-сірого. Ці припущення підтвердились, коли на місце пригоди прибув кінолог із собакою. Тренований пес взяв слід та досить скоро привів працівників міліції до місця, де грабіжник залишив вирвані з рук стареньких сумки. Ця обставина змусила затриманого у всьому зізнатись.

Як виявилось, того вечора двадцятичотирирічний полтавець відпочивав у свого знайомого. Увечері він вийшов до найближчого супермаркету за випивкою і витратив на покупку останні гроші, які були в гаманці. Щоб покращити своє фінансове становище, чоловік і вирішив відібрати сумки у перших-ліпших стареньких.

- Грабіжник зміг відібрати у пенсіонерок незначну суму грошей - трохи більше двохсот гривень, які нічого в його житті суттєво не могли змінити, - говорить заступник начальника Київського РВ капітан міліції Ігор Кречетов. – Натомість, за скоєний злочин він може отримати серйозне покарання, яке, без сумніву, внесе значні та невеселі корективи у його майбутнє. Замість того, щоб навчатись, працювати та спілкуватись з товаришами, до шести років свого життя він може провести за ґратами, адже його дії кваліфіковано за ч.2 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України.

Київське РВ ПМУ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ