Хмельниччина: Василь Ядуха взяв участь у роботі бюджетної комісії

Хмельниччина: Василь Ядуха взяв участь у роботі бюджетної комісії

14.12.12 09:28 0 1193
Сьогодні члени бюджетної комісії розглянули питання, які винесено на розгляд чергової чотирнадцятої сесії обласної ради. На початку засідання депутати підтримали пропозицію Василя Ядухи включити до порядку денного сесії обласної ради питання щодо передачі у державну власність приміщення, яке наразі перебуває в оренді Апеляційного суду області. Майже без зауважень члени комісії підтримали запропоновані зміни до бюджету на 2012 рік. Одним з найголовніших питань, яке виноситься на розгляд останньої у цьому році сесії, є прийняття головного фінансового документу області на наступний рік. Відтак, обговоренню базового проекту обласного бюджету на 2013 рік присвятили чимало часу. «Загальний обсяг доходів обласного бюджету сягає 2,9 млрд. гривень, це на 600 мільйонів більше, ніж минулого року. Приріст приблизно 12%. Звичайно, бюджет абсолютно збалансований по доходах і видатках, що дасть можливість виконати головну його місію – забезпечити життєдіяльність усіх сфер життя нашої Хмельницької області, виплату заробітної плати і всіх інших соціальних виплат», - прокоментував проект бюджету Василь Ядуха.

Аби виконати бюджет, переконаний очільник краю, необхідно вирішити декілька ключових питань на території області. Перш за все - підвищення середньомісячного розміру заробітної плати в середньому на 400 гривень впродовж року, тому що податок з доходів фізичних осіб складає у структурі доходів займає 86%. Паралельно необхідно працювати по легалізації бізнесу, трудових відносин, адже Хмельниччина має велику проблему з тіньовою зайнятістю населення і ставках, які виплачуються людям нижче мінімальної. Наступне – економія бюджетних ресурсів, в першу чергу за рахунок зменшення витрат на енергоносії. З цією метою в бюджет закладаються додаткові кошти на забезпечення бюджетних закладів відповідними енергозберігаючими технологіями. «До прикладу, якщо в 3 і 7 корпусах обласної лікарні поставимо нові теплові котли, завершимо заміну вікон, матимемо економію бюджетних коштів впродовж року близько 800 тисяч гривень. І таким чином будемо підходити до кожної бюджетної одиниці», - підкреслив Василь Ядуха.

Голова адміністрації особливо наголосив на тому, що як би не було важко сьогодні державі, ми маємо на 2013 рік державну субвенцію, яка має позитивну динаміку практично по усіх напрямках. У галузі охорони здоров’я збільшується державна дотація на видатки соціального спрямування – забезпечення лікуванням хворих на гемофілію, лейкемію, цукровий діабет, витратні матеріали тощо. У напрямі соціального захисту на допомогу незахищеним верствам населення додатково спрямовується з держбюджету 200 мільйонів гривень.

«Ми будемо працювати над наповненням бюджету, над економією бюджетних ресурсів з єдиною метою, щоб лишки цих коштів направити на капітальні видатки. Є багато незавершених об’єктів соціально-культурного призначення, є потреба в оновленні матеріально-технічного обладнання як в лікарнях, так і в закладах освіти.

Це базовий проект бюджету, а в березні, коли будуть вільні лишки, буде розглядатися програма соціально-економічного розвитку області, тоді ми ще раз переглянемо ці цифри, аби деталізувати не лише по галузях, а й по кожному об’єкту», - резюмував Василь Ядуха.

Усі питання порядку денного члени бюджетної комісії детально розглянули, надали пропозиції та зауваження, запропонували до їх розгляду на пленарному засіданні.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ