Тернопільщина: Аби новорічні та різдвяні свята були більш радісними та безпечними

Тернопільщина: Аби новорічні та різдвяні свята були більш радісними та безпечними

14.12.12 09:48 0 1345
Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула питання забезпечення контролю за правилами обігу піротехнічних виробів та перевірки об’єктів, задіяних до проведення новорічних та різдвяних свят.

Доповідаючи з даного питання, заступник начальника управління Держтехногенбезпеки в області Олег Балан зазначив, що з наближенням новорічних свят збільшується попит на піротехнічну продукцію. Проте умови, в яких реалізується цей товар, далекі від ідеалу. Крім того використання піротехнічних засобів часто здійснюється без дотримання правил протипожежної безпеки.

Аби забезпечити необхідний контроль за виконанням правил обігу піротехнічних виробів, а також попередження пожеж та загибелі людей під час новорічних та різдвяних свят, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дала відповідні доручення місцевим органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування.

Найперше, на засіданнях відповідних місцевих комісій необхідно розглянути питання щодо здійснення контролю за виконанням правил обігу піротехнічних виробів та забезпечення пожежної безпеки об’єктів, задіяних до проведення новорічних та різдвяних свят.

Також слід затвердити порядок і правила проведення феєрверків (салютів) та реалізації піротехнічних виробів на території населених пунктів.

Структурним підрозділам місцевих органів виконавчої влади необхідно вжити заходів для приведення закладів культури, освіти і науки у відповідність до вимог законодавства з дотримання протипожежного режиму під час проведення новорічних та різдвяних свят.

Інспекція з питань захисту споживачів, управління МВС України в Тернопільській області та управління Держтехногенбезпеки в області мають здійснювати цільові перевірки місць зберігання та можливої реалізації піротехнічної продукції.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначила також інші завдання для забезпечення контролю за правилами обігу піротехнічних виробів та перевірки об’єктів, задіяних до проведення новорічних та різдвяних свят і прийняла необхідні рішення.

Їх дотримання при застосуванні піротехнічних засобів зробить свята більш радісними та безпечними.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ