На Івано-Франківщині міліція вчиться працювати в нових умовах

На Івано-Франківщині міліція вчиться працювати в нових умовах

14.12.12 10:08 0 1382
Нещодавно призначений начальник УМВС України в Івано-Франківській області Олег Сало зустрівся з журналістами центральних та обласних засобів масової інформації.

Як розповів генерал-майор міліції Олег Сало, в зв’язку з набуттям чинності Кримінального процесуального кодексу зараз працівники правоохоронних органів – не тільки міліції – вчаться працювати в нових умовах. Проводяться спільні наради, круглі столи з питань застосування нового кримінального процесуального законодавства, навчання особового складу. Мобільні групи УМВС виїжджають у міськрайвідділи внутрішніх справ і надають допомогу працівникам міліції. Відтепер усі повідомлення реєструються, частина з них, там де простежуються ознаки кримінального правопорушення, заноситься в Єдиний реєстр досудового розслідування. Слідчі дають окремі доручення працівникам оперативних служб, дільничним інспекторам. Це значно збільшило навантаження на слідчі підрозділи.

Олег Михайлович відповів на численні запитання журналістів. Зокрема, він розповів що комплексне відпрацювання території Яремчанської міської ради було зумовлене необхідністю активізувати роботу з розкриття вбивства в Делятині. «Ми не могли сидіти, склавши руки, й чекати поки щось упаде з неба, – образно висловився генерал. – Є мотиви злочину, підозрювані особи, і це потрібно все відпрацьовувати. До речі, подібні комплексні оперативно-профілактичні відпрацювання будемо проводити в інших районах».

Начальник УМВС охарактеризував криміногенну ситуацію на Прикарпатті як загалом спокійну. Однак це не дає правоохоронцям підстав для самозаспокоєння. Керівника прикарпатської міліції тривожить ситуація з вилученням з незаконного обігу вогнепальної зброї. «Ми бачимо, що на руках у населення є чимало незареєстрованої зброї, – сказав Олег Сало. – Про це свідчить вилучення мисливських рушниць і карабінів в осіб, які займаються браконьєрством. У Коломиї днями підліток із переробленого стартового пістолета ледь не вбив 15-річну дівчину. Нещодавно проводили місячник добровільної здачі незареєстрованої вогнепальної зброї та боєприпасів, вибухових матеріалів. Показники начебто є, але вони недостатні. Тому доведеться вдатися до кадрових змін у підрозділі, який займається реєстрацією та контролем за обігом зброї».

Керівник прикарпатської міліції звернув на тенденцію щодо збільшення кількості крадіжок з автотранспортних засобів, а також у пасажирів громадського транспорту. «Згадалися 1990-ті роки, коли з автомобілів масово викрадали колеса, стекла, магнітоли, – сказав Олег Михайлович. – За останній час зареєстровано десятки таких випадків. Так само багато фактів посягань на кошти та майно пасажирів громадського транспорту. Якщо на одному й тому маршруті в людей викрадають гаманці, мобільні телефони, то це наводить на певні роздуми. Тому будемо працювати з автоперевізниками, водіями маршрутних автобусів».

Олег Сало ініціював перед головою обласної державної адміністрації Михайлом Вишиванюком, аби до порядку денного найближчого засідання колегії ОДА включити розгляд питання про протидію розповсюдженню наркоманії, бо воно вже назріло. Також він має намір закріпити працівників міліції за кожним шкільним навчальним закладом, залучати до занять спортом дітей і молодь (у Рівному, де свого часу генерал очолював УМВС, він був обраний головою обласної федерації самбо й було створено дитячий спортивний клуб), разом із органами державної влади та місцевого самоврядування домогтися встановлення відеокамер у громадських місцях. Зокрема, йдеться про запровадження практики, коли при відкритті нового торгового закладу його обов’язково обладнують камерами внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Підсумки ...
Наступна новина: Начальник міліції ...

КОМЕНТАРІ