Експерти - за нові стандарти якості

Експерти - за нові стандарти якості

14.12.12 12:43 0 1078
Нині одним із пріоритетних завдань підрозділів Експертної служби МВС України є акредитація лабораторій відповідно до міжнародних стандартів. Черговим важливим етапом у досягненні поставленої мети став семінар, організований за ініціативи Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Нещодавно на базі будинку відпочинку МВС України «Пуща Водиця» було проведено науково-практичний семінар з якості за участю заступників начальників регіональних підрозділів Експертної служби МВС України – відповідальних за упровадження системи управління якістю.

Для участі у заході були запрошені начальник науково-технічного відділу загальної та законодавчої метрології ДП «Укрметртестандарт» Володимир Щіпка, головний спеціаліст Національного агентства з акредитації України Ігор Гогоман, а також координатор міжнародної програми «Зміцнення Експертної служби МВС України з метою отримання акредитації» Департаменту юстиції США (ІСІТАР) Іван Винниченко.

Відкрив семінар заступник начальника Державного центру Костянтин Дубонос, який у вступному слові вже вкотре наголосив на важливості упровадження в експертних підрозділах системи управління якістю за міжнародними стандартами.

Керівник з якості Державного центру Руслан Прокопович акцентував увагу присутніх на основних вимогах ДСТУ ISO/IEC 17025 до компетентності випробувальних лабораторій, структурі документації системи управління якістю ДНДЕКЦ МВС України.

Окрему увагу було приділено обговоренню досвіду зі створення документації системи управління якістю, а також оцінці придатності методів досліджень, як засобу виконання вимог міжнародних стандартів.

Головний спеціаліст Національного агентства з акредитації України Ігор Гогоман зупинився на актуальних питаннях акредитації випробувальних лабораторій. Водночас координатор експертної програми «Зміцнення ДНДЕКЦ МВС України з метою отримання акредитації» Департаменту юстиції США (ІСІТАР) Іван Винниченко у своєму виступі зупинився на сучасному стані та перспективах реалізації зазначеної програми. Натомість начальник науково-технічного відділу загальної та законодавчої метрології ДП «Укрметртестандарт» Володимир Щіпка проінформував про державний метрологічний контроль і нагляд, а також особливості проведення повірки та калібрування засобів вимірювальної техніки.

У свою чергу, відповідальні за якість представники територіальних підрозділів Експертної служби МВС України доповіли про основні результати аудиту, проведеного Національним агентством з акредитації України в НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області, а також в НДЕКЦ при ГУМВС, УМВС України у Львівській і Миколаївській областях за участю старшого радника програми «Зміцнення Експертної служби МВС України метою отримання акредитації» Департаменту юстиції США Террі Міллза.

У цілому на семінарі було розглянуто та обговорено широкий спектр питань, пов’язаних з функціонуванням та подальшим упровадженням в експертних підрозділах системи управління якістю відповідно до міжнародних стандартів.

ДНДЕКЦ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ