Буковина: Ви потерпаєте від домашнього насилля? Зверніться до міліції

Буковина: Ви потерпаєте від домашнього насилля? Зверніться до міліції

14.12.12 14:00 0 1404
Насильство в сім’ї, як антисоціальне і антигуманне явище було та залишається найболючішою проблемою суспільства. Періодично у районних відділах внутрішніх справ реєструються звернення громадян про вчинення стосовно них домашнього насильства. У переважній більшості жертвами цього явища стають жінки, діти та літні громадяни.

Основна робота в напрямку припинення домашнього насильства покладається на службу дільничних інспекторів міліції, які мають чи не найбільший досвід роботи у боротьбі із такими випадками.

Як повідомив начальник відділу дільничних інспекторів міліції УМВС України в Чернівецькій області майор міліції Святослав Кішлар, наразі на обліку в районних відділах міліції області перебуває 3065 осіб, які вчинили насильство в сім’ї. У цьому році поставлено на облік 1780 таких осіб, яким одночасно винесені офіційні попередження про неприпустимість вчинення домашнього насилля. Крім того, 173 особам – винесені захисні приписи, 115 сімейних кривдників направлено на проходження корекційної програми, 2404 особи з початку року притягнуті до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї або невиконання захисного припису.

Головний дільничний області запевняє, що вжиття таких заходів є досить дієвими. В більшості «сімейні дебошири», які притягувалися до відповідальності в подальшому ставали на шлях виправлення. Але нажаль є й такі, які не визнають існування такої проблеми. Тому, діяльність правоохоронних органів з попередження домашнього насильства ведеться постійно.

- Ця робота не обмежується процесом виявлення кримінальних правопорушень чи документування фактів сімейно-побутових конфліктів у адміністративному порядку. Вона є комплексною й охоплює собою такі сфери як профілактична та попереджувальна діяльність, інформаційна та роз’яснювальна робота із особами, які вчинили насилля – розповів Святослав Кішлар.

Також міліціонер рекомендує не замовчувати факти домашнього насильства, а одразу звертатися до міліції. Зокрема про такі випадки ви можете повідомити свого дільничного інспектора міліції або зателефонувати на спецлінію «102».

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ