У Чернігові проходить черговий семінар «Енергоефективність у будівлях»

У Чернігові проходить черговий семінар «Енергоефективність у будівлях»

14.12.12 15:42 0 1344
Протягом двох днів із 12 по 13 грудня у Чернігові проходить черговий семінар для керівних працівників муніципалітетів «Енергоефективність у будівлях».

У роботі семінару беруть участь організатори та експерти українсько-німецького проекту (GIZ) «Енергоефективність у будівлях», представники міських рад та енергосервісних компаній з різних міст України, зокрема: Прилуки, Миргород, Новоград-Волинський, Івано-Франківськ та ін.

Учасників семінару привітав заступник міського голови Олександр Буцко. Він висловив сподівання на плідну та тісну співпрацю у новому 2013 році. Також підкреслив, що проблема енергозбереження залишається актуальною та однією з найважливіших загальнолюдських проблем. «Питання енергозбереження та запровадження енергоощадних технологій є одним із пріоритетних напрямків розвитку міста Чернігова. Тому сьогодні та у майбутньому ми повинні підходити до цієї роботи дуже уважно та максимально виважено, активно вивчаючи передовий досвід вітчизняних і закордонних колег», – зазначив О. Буцко.

Як уже повідомлялося, з 2008 року Чернігів є учасником проекту Українсько-Німецького співробітництва (GIZ) «Енергоефективність у будівлях», що фінансується міністерством економічного співробітництва і розвитку ФР. GIZ співпрацює з українськими містами - це Чернігів, Миргород, Новоград-Волинський та Івано-Франківськ, де реалізуються пілотні проекти термомодернізації лікарень, шкіл і дитсадків.

У рамках цього проекту Чернігівська міська рада розробила та прийняла три цільові програми: Програму енергозбереження в установах освіти м. Чернігова на 2010 – 2014 роки, Програму енергозбереження в закладах охорони здоров’я м. Чернігова на 2013-2017 роки та Програму енергозбереження в закладах культури м. Чернігова на 2013 – 2015 роки.

Спільно з німецькими фахівцями сформовано інформаційно-аналітичну базу, що дає можливість визначати оптимальні обсяги використання енергоресурсів, виявляти можливі резерви їх економії і визначати напрямки та пріоритети впровадження енергоефективних заходів.

Наразі, у рамках співпраці Проекту Українсько-Німецького співробітництва (GIZ) «Енергоефективність у будівлях» з Чернігівською міською радою, триває робота над реалізацією пілотного проекту з енергоефективної реновації старої будівлі колегіуму №11. На ці заходи з бюджету міста виділено 1,6 млн. грн. За рахунок коштів німецької сторони закуплені відповідні будівельні матеріали та металопластикові конструкції на загальну суму майже 1 млн.грн.

Завершено роботи з улаштування систем автоматичного регулювання у чотирьох будівлях міської лікарні №1, які було проведено за рахунок коштів проекту GIZ на суму 343 тис. грн. За власний рахунок міська лікарня №1 провела роботи з гідрохімічного очищення системи опалення однієї будівлі на суму 66 тис. грн.

Крім того, продовжується співпраця з проектом і в напрямку розробки Плану сталого енергетичного розвитку міста до 2020 року в рамках взятих містом зобов’язань відповідно до Угоди мерів.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі субсидії на ...
Наступна новина: Соціально-незахищені ...

КОМЕНТАРІ