Івано-Франківщина: Один документ замість семи?

Івано-Франківщина: Один документ замість семи?

14.12.12 16:13 0 1388
З 1 січня 2013 року запроваджується сплата єдиного внеску до Пенсійного фонду України одним платіжним дорученням, що відчутно спрощує механізм розрахунків зі сплати єдиного внеску. Докладніше про це перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Валерій Семанишин.

– Залежно від видів виплат, які нараховуються, – зазначив Валерій Степанович, – нині один роботодавець формує від двох до семи платіжних документів. Спростити механізм сплати коштів до Пенсійного фонду дав можливість Закон України від 16 жовтня 2012 року «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо сплати єдиного внеску», який набирає чинності з 1 січня 2013 року. Цей документ змінює пропорції розподілу єдиного внеску між фондами соціального страхування, тож роботодавці зможуть сплачувати нарахований єдиний внесок одним платіжним дорученням.

– Куди роботодавцю треба буде сплачувати цей внесок?

– З 1 січня 2013 року будуть відкриті нові рахунки в органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску.

– Яких ще змін слід сподіватися платникам єдиного внеску в 2013 році?

– Відповідно до Закону України від 18.09.2012 «Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» змінено строки сплати єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців та самозайнятих осіб.

Самозайняті особи (адвокати, нотаріуси та інші особи, які забезпечують себе роботою самостійно та отримують дохід від такої діяльності) сплачуватимуть єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року.

Підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, сплачуватимуть єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року. За 2012 рік ці платники мають сплатити єдиний внесок до 11 лютого 2013 року.

Для фізичних осіб-підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, встановлено квартальні строки сплати єдиного внеску, а саме єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, такі особи зобов’язані сплатити до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Строки подання звітності для підприємців та самозайнятих осіб за себе залишаються річними, тобто, як і раніше, звіти подаватимуться один раз на рік.

Для роботодавців строки сплати єдиного внеску за найманих працівників не змінилися. Єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, роботодавці сплачують не пізніше 20 числа наступного місяця.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Рівненщина: ...

КОМЕНТАРІ