Івано-Франківщина: Унікальна мистецька подія в обласній бібліотеці

Івано-Франківщина: Унікальна мистецька подія в обласній бібліотеці

14.12.12 16:52 0 1427
12 грудня в обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка завітав всесвітньовідомий фотомитець, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, наш краянин Василь Пилип’юк. Він передав у бібліотечний фонд 37 своїх альбомів.

На зустрічі, яка відбулася з цієї нагоди, директор обласної бібліотеки Людмила Бабій представила присутнім знаного у світі Майстра художньої фотографії, заслуженого діяча мистецтв України Василя Васильовича Пилип’юка. Його творчий доробок – це взірець високої майстерності, високого мистецтва. Вагома частина його робіт є надбанням нашої національної спадщини. Мову світлин митця розуміють усі, адже вони несуть любов до Життя, до Людини, до рідного краю.

Директор ОУНБ також розповіла про те, що працівники обласної бібліотеки долучилися до пошуку інформаційно-бібліографічних матеріалів для його ювілейного покажчика.

Гість поділився з учасниками зустрічі спогадами про дитинство і юність, які пройшли на Снятинщині та в Івано-Франківську, розказав про свої творчі здобутки, викладацьку працю, висловив глибоку вдячність за допомогу у підготовці біобібліографічного видання, який незабаром вийде друком.

Поділився роздумами про мистецьку та людську вдачу фотохудожника наш земляк, професор Львівського національного університету Василь Лизанчук.

Теплі слова привітань та подяки за визначну подвижницьку працю на ниві популяризації України, рідного Прикарпаття мовою світлин, активну громадську позицію виголосили: депутат обласної ради, генеральний директор обласного телебачення «Галичина» Ольга Бабій, заступник начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Василь Тимків, голова обласної письменницької організації Євген Баран, депутат обласної ради, поет Ярослав Ткачівський, фотомайстер Казимир Річка, краєзнавець Петро Арсенич, редактор газети «Єдність» Олександр Шеремет та інші.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ