Одна з візитівок Хмельниччини - Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького святкує 20 річницю з дня створення

Одна з візитівок Хмельниччини - Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького святкує 20 річницю з дня створення

15.12.12 13:12 0 1530
З цієї нагоди в обласній філармонії відбулися урочистості. Захисників кордону та ветеранів Державної прикордонної служби з ювілеєм академії привітав голова облдержадміністрації Василь Ядуха. «Ми пишаємося, що академія є однією з візитівок нашої рідної Хмельниччини. Це спеціалізований вищий навчальний заклад, єдиний на теренах України, який виховує справжніх патріотів нашої держави, відданих справі, професійних прикордонників. Академія успішно виконує своє головне завдання – підготовку офіцерів нової, європейської формації, здатних досконало організувати превентивні та, за необхідності, рішучі відповідні дії, спрямовані проти порушників державного кордону, ефективно забезпечувати територіальну цілісність і недоторканість кордонів України. Сьогодні академія стала одним із найпрестижніших вишів України», - сказав Василь Ядуха під час урочистої промови.

Свою історію Національна академія прикордонного відомства розпочала 14 грудня 1992 року, коли відповідно до постанови Кабінету Міністрів України було створено Інститут Прикордонних військ України. З 1995 року, зважаючи на успішні результати роботи навчального закладу, на базі Інституту була створена Академія Прикордонних військ України. А з 29 квітня 1999 року Указом Президента України Академії надано статус Національної. За час існування навчальний заклад підготував майже 8 тисяч офіцерів-прикордонників. Сьогодні випускники вузу успішно служать у Держприкордонслужбі, внутрішніх військах МВС, Службі безпеки України та прикордонних відомствах інших країн.

«Сьогодні держава будує професійну прикордонну службу, здатну надійно охороняти кордон. Президент України і Уряд роблять усе можливе задля того, аби наблизити прикордонну службу до сучасних світових стандартів. Належний рівень організації навчально-виховного процесу прикордонної академії, його відповідність вимогам сучасної вищої школи, дає можливість готувати висококваліфіковані офіцерські кадри для органів охорони державного кордону», - підкреслив голова облдержадміністрації. Він також зауважив, що гордий тим, що на митних постах наші делегації, які відвідують інші держави з метою налагодження тісної та взаємовигідної співпраці, зустрічають саме випускників нашої академії.

Василь Ядуха висловив глибоку вдячність ректорам академії: генерал-полковнику Борису Олексієнку, генерал-майору Володимиру Голінку та генерал-лейтенанту Валерію Райку за значний внесок у становлення та розвиток академії. « Вагомим є ваш доробок, всього науково-педагогічного складу академії, який навчає і виховує майбутніх фахівців прикордонної служби. Ви з честю виконуєте поставлені перед вами завдання, демонструючи при цьому професіоналізм і самовіддане служіння народові України», - сказав очільник краю. Добра, щастя, оптимізму, творчої наснаги та нових досягнень у благородній справі захисту кордону Вітчизни побажав голова адміністрації винуватцям свята.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток області та з нагоди 75-річчя утворення Хмельницької області нагрудним знаком «75 років Хмельницькій області» Василь Ядуха нагородив Валерія Райка, генерал-лейтенанта, ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького та Валерія Калюжного, генерал-майора, першого заступника ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 20-річчя від дня створення Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького Василь Ядуха також вручив Почесні грамоти та Подяки обласної державної адміністрації, цінні подарунки.

З нагоди ювілею ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, генерал-лейтенант Валерій Райко вручив голові облдержадміністрації Василю Ядусі ювілейну відзнаку «20 років Національній академії Державній прикордонній службі України імені Б. Хмельницького».

В урочистостях взяв участь директор Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-полковник Михайло Коваль.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ