Тернопільщина: Василь Гецько провів засідання робочої групи з врегулювання цінової ситуації на споживчому ринку

Тернопільщина: Василь Гецько провів засідання робочої групи з врегулювання цінової ситуації на споживчому ринку

15.12.12 13:37 0 1321
Заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гецько провів спільне засідання обласної робочої групи з врегулювання цінової ситуації на споживчому ринку та громадської експертної ради з питань індексації.

Відкриваючи нараду Василь Гецько зазначив, що робота комісії певною мірою сприяла збалансуванню цінових пропорцій та наповненню споживчого ринку товарами місцевих виробників.

В області кілька років поспіль фіксується нижча, у порівнянні з середньою по Україні, динаміка цін.

Так, у листопаді п. р. (до попереднього місяця) індекс споживчих цін в області склав 100,0 %, а до грудня попереднього року – 98,9%. При цьому в середньому по Україні цей індекс склав відповідно 99,9 % та 99,6%. За показником індексe споживчих цін (до грудня попереднього року) область займає 7-8 рейтингове місце.

На нараді обговорено поточну цінову ситуацію на ринках продовольства, лікарських засобів та заходи, які вживаються з метою недопущення необґрунтованого підвищення цін. За результатами аналізу основних цінових тенденцій дано ряд доручень щодо контролю за обґрунтованістю встановлення суб’єктами господарювання цін на регульовані продтовари, лікарські засоби; обстеження ринків напередодні свят з метою попередження дестабілізації цінової ситуації, недопущення реалізації продукції низької якості та без необхідних супровідних документів; організації наради з керівниками найбільших торговельних мереж стосовно збільшення обсягів реалізації продукції місцевих виробників, надання останнім переваг при реалізації продтоварів.

В ході засідання розглянуто також питання про забезпеченість населення області хлібом соціальних сортів за стабільними цінами у 2012-2013 роках. До обговорення даного питання запрошено керівництво ТОВ «Агробізнес», частка якого у реалізації хліба та хлібобулочних виробів по області сягає понад 20%. За результатами розгляду даного питання вказано на необхідність постійного контролю за роботою місцевих виробників борошна та хліба, аналізу обсягів виробництва хліба простої рецептури по основних виробниках, підтримання трьохмісячного запасу пшениці та жита, сприяння в оформленні договорів на закупівлю борошна з Аграрного фонду з метою забезпечення виробників хліба борошном за стабільними цінами тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівщина розпочала ...

КОМЕНТАРІ