Для львівських дітей готують подарунки

Для львівських дітей готують подарунки

15.12.12 14:43 0 1387
Миколай прийде до кожного. Вже активно працює Фабрика святого Миколая. Сьогодні Фабрику відвідав міський голова Львова Андрій Садовий. Залишив невеликі подарунки для діточок. Як зізнався мер, зі своїх дитячих подарунків на свято Миколая найбільше пам’ятає мандаринки.

— Пригадую, коли я був маленьким, то знав, що на Миколая будуть мандаринки, соковиті і смачні. Вони мали особливий смак. Цього разу кожна дитина також має отримати мандаринки. — Свято Миколая для мене пахне мандаринками. Тому, власне, я би хотів, щоб всі наші діти, котрі отримують подарунки від Фабрики святого Миколая, мали мандаринки. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Відтак, мер передав Фабриці святого Миколая 2 ящики мандаринок.

— Перш за все, треба не забувати про своїх рідних, сусідів, знайомих. Взагалі позиція міста – у Львові не має бути жодної людини, яка б не отримала подарунок на Миколая. Це така маленька частинка добра, це не важко. Навіть якщо в родині труднощі, треба це зробити. Зробіть цей маленький подарунок. Добрий настрій і любов перемагає будь-які проблеми — — Андрій Садовий, міський голова Львова

Фабрика святого Миколая – це місце прийому речей, видачі адрес, сортування речей, пакування подарунків, перевірки якості спакованих подарунків, приготування до святкової акції в місті. Фабрика Святого Миколая відкрита з 12 до 17 грудня у Львівському палаці мистецтв (з 10.00 до 19.00 год). Фабрику організували вже вдванадцяте.

Цього року до акції долучилися близько 750 волонтерів. У переддень Святого Миколая вони завітають з подарунками до домівок усіх потребуючих дітей. Їх у Львові близько 3000 осіб.

— Цього року трішки менше дітей, близько трьох тисяч. Ми радіємо, бо це означає, що ці родини, які були минулого року, зараз є в кращому становищі. — Христина Папроцька, координатор акції

Фабрика святого Миколая працює у рамках щорічної благодійної акції «Миколай про тебе не забуде!». Її започаткувала у Львові у 2001 році МГО «Академія Української Молоді» з метою збору подарунків для дітей та малозабезпечених сімей.

Мета акції – допомогти дітям та молоді відкрити у собі та проявити чутливість, самопосвяту, жертовність, безкорисливість. Акція «Миколай про тебе не забуде!» покликана вшанувати пам’ять великого благодійника святого Миколая та звернути увагу громадськості на важливість доброчинності.

Цього року акція вкотре набула всеукраїнського масштабу і проводиться в 15 містах України.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбуваються ...
Наступна новина: У Луцьку рівень безробіття ...

КОМЕНТАРІ