Роботу Житомирського відділення Національного олімпійського комітету України визнано відмінною

Роботу Житомирського відділення Національного олімпійського комітету України визнано відмінною

15.12.12 18:35 0 1403
Такий головний підсумок VI звітно-виборної Асамблеї ЖОВ НОК України, що відбулася 14 грудня за участю дійсних членів обласного відділення, представників спортивних товариств, спортивних шкіл, ради ветеранів спорту.

Зі звітом про роботу виконкому обласного відділення за чотири роки виступив перший заступник голови ЖОВ НОК України, заступник голови обласної ради Михайло Чигир. Він зазначив, що впродовж звітного періоду проводилась відповідна робота по розвитку, зміцненню і захисту олімпійського руху. За ініціативи очільника області Сергія Рижука, якого було обрано головою обласного відділення НОК у грудні 2010 року, суттєво збільшилась фінансова підтримка спорту Житомирщини. Так, у 2011 р. з обласного бюджету було спрямовано на ці цілі 280 тис. грн., а у 2012 році – 680 тис. грн.

У поточному році, який Президентом України Віктором Януковичем було проголошено роком спорту і здорового способу життя, відбулися масштабні спортивні заходи, серед яких – заходи за програмою Олімпійського дня, Олімпійського уроку, відзначення 100-річчя житомирського футболу, змагання сільських школярів „Хто ти, майбутній олімпієць?” тощо. Протягом року була забезпечена участь провідних спортсменів області у змаганнях всеукраїнського і європейського рівнів. Гордістю Житомирщини стали 5 спортсменів, що взяли участь у ХХХ Олімпійських Іграх, і серед них борець Валерій Андрійцев, який, здобувши срібну нагороду, розпочав відлік олімпійських нагород нашої області.

Загалом впродовж поточного року на суму 400 тис. грн. було профінансовано 20 видів спорту. У школи області було виділено близько 1 тис. баскетбольних, волейбольних, футбольних м’ячів, спортивний інвентар.

Важливим напрямком роботи відділення стала олімпійська освіта. Олімпійські класи відкрито у загальноосвітніх школах 13 районів області.

Серед питань, які потребують свого вирішення, Михайло Чигир назвав відкриття осередків ЖОВ НОК у районах області, створення галереї спорту у ЖДУ ім. І. Франка та ін.

В обговоренні звітної доповіді взяли участь керівники спортивних товариств, шкіл. Зокрема, голова обласної федерації триатлону Наталія Кирилович зауважила, що триатлоністи області протягом року заробили 9 тис. рейтингових балів, виборовши 84 медалі, з них золотих – 34, які завойовані на чемпіонатах України та Європи. Збірна України по триатлону на третину складається зі спортсменів Житомирщини, а триатлети Юлія Єлістратова, Данило Сапунов і Єгор Мартиненко є гордістю країни.

Основне завдання обласного відділення НОК України його голова, очільник області Сергій Рижук бачить у зміцненні матеріально-технічної бази спортивних закладів, у забезпеченні спортсменів всіма можливостями для розвитку олімпійського руху і досягнення олімпійських вершин. За його словами, в обласному бюджеті є серйозний резерв коштів, який планується спрямовувати виключно на розвиток культури і спорту.

За гарну роботу і внесок в олімпійський рух почесними грамотами Національного олімпійського комітету України, подяками і медалями було відзначено голову облдержадміністрації Сергія Рижука, начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Ганну Ємченко, директора ВАТ „Житомирський маслозавод” Петра Рудя, начальника обласного управління Державного казначейства України Петра Чорного.

В результаті таємного голосування головою обласного відділення НОК України на 2012-2016 роки обрано очільника області Сергія Рижука

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ