Міліція провела екскурсію Чернігівським слідчим ізолятором (СІЗО)

Міліція провела екскурсію Чернігівським слідчим ізолятором (СІЗО)

15.12.12 13:11 0 1211
Чернігівська міліція спільно з працівниками Державної пенітенціарної служби провела для неповнолітніх, які перебувають на обліку обох відомств, екскурсію Чернігівським слідчим ізолятором (СІЗО).

Побачити на власні очі те, що чекає юних розбишак у разі, якщо вони не виправлять свою поведінку, відчути атмосферу спецзакладу та усвідомити, переоцінити деякі свої життєві цінності й правила життя мали змогу близько п’ятнадцяти неблагополучних підлітків з Чернігова, а також з Куліківського, Городянського та Чернігівського районів під час візиту до СІЗО.

Ця екскурсія була організована співробітниками відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області за активного сприяння керівництва Управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Неповнолітні, які перебувають на обліках у вищезазначених відомствах, відвідали СІЗО міста Чернігова, де мали можливість поспілкуватися з однолітками, які утримуються в цій спецустанові, а також з особами, які є постійними «гостями» слідчого ізолятора.

Метою даного заходу було підвищення ефективності боротьби з рецидивною злочинністю неповнолітніх, запобігання скоєння правопорушень дітьми, які перебувають на обліках ОВС та підвищення рівня індивідуально-профілактичної роботи з раніше засудженими підлітками.

Неповнолітні мали можливість побачити адміністративні будівлі, приміщення карцеру, приміщення для утримання неповнолітніх, прогулянковий дворик, прослухати інформацію про умови та правила перебування у даному закладі. Але найбільш цікавим стало безпосереднє спілкування «важких» підлітків із заарештованими, які утримуються в СІЗО. Люди «з того боку колючого дроту» розповіли кожен про свій особистий шлях, який привів їх до цієї установи. Якраз їхні розповіді і справили на підлітків найглибші враження. Хлопцям докладно розповіли яких елементарних речей вони позбавляться, якщо потраплять за грати, заарештовані на власному досвіді переконали підлітків витратити свою юність на більш приємні і корисні речі, а не повторювати помилок старших товаришів.

І якщо на початку екскурсії хлопчаки пересміювалися, переглядалися та зацікавлено роздивлялися все навкруги, то виходили "на волю" юні бешкетники в глибокій задумі. Чи то вони замислилися над побаченим та почутим від заарештованих, чи то розмірковували над своєю подальшою долею. У всякому разі, хочеться вірити, що ця екскурсія стане для них добрим уроком на чужих помилках і допоможе зробити в подальшому житті правильний вибір.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина вшанувала ...
Наступна новина: Одна з візитівок ...

КОМЕНТАРІ