Намагаючись викрасти комп’ютерну техніку з кабінету директора, двоє колишніх випускників школи скоїли вбивство охоронця

Намагаючись викрасти комп’ютерну техніку з кабінету директора, двоє колишніх випускників школи скоїли вбивство охоронця

15.12.12 20:27 0 1279
12 грудня до працівників Днiпропетровського міського управління вiд шкільної прибиральницi надiйшло повідомлення про те, що в приміщенні однієї з шкіл на територiї Самарського району, знайдено тіло сторожа школи. Виїздом на мiсце події, у фойє з рубаною раною потиличної частини голови та різаною раною шиї було виявлено тіло 60-річного сторожа.

Встановлено, що невiдомі, шляхом вiджиму ґрат та розбивши шибку вiкна туалетної кiмнати, яка знаходиться на другому поверсi школи, проникли до примiщення навчального закладу. Пiсля чого спустившись на перший поверх, зловмисники невстановленим предметом спричинили потерпiлому вказанi тiлеснi ушкодження.

Злочинці заволодiли мобiльним телефоном потерпілого, системним блоком комп'ютера та монiтором з кабiнету директора.

Дії зловмисників було кваліфіковано за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Розслідування вказаного злочину перебувало на особистому контролі начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області.

В ході оперативно-розшукових заходів за скоєння вбивства були затримані двоє випускників цієї школи, обидва 17 років, які на теперішній час навчаються в одному із середньоспеціальних навчальних закладів м. Дніпропетровська.

Зловмисники з метою скоєння крадіжки проникли в школу через вікно туалету, зайшли до кабінету директора та заволоділи комп’ютерною технікою.

Потім вони намагалися покинути приміщення через двері на першому поверсі. В цей час молодики були помічені сторожем, який здіснив спробу припинити їх злочинні дії та затримати. Підлітки у відповідь здійснили опір. Охоронець, маючи у кишені складний ніж, намагався захистити себе. Заволодівши його ножем зловмисники почали бити потерпілого руками та ногами по голові та тулубу, а потім один із них наніс останньому декілька ударів ножем в область шиї. В результаті отриманих ушкоджень охоронець помер на місці. Після цього молодики з викраденим майном покинули навчальний заклад. Наразі, більша частина викраденого майна вилучена за місцем мешканння одного із зловмисників, також вилучено знаряддя злочину – ніж.

За скоєне молодикам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Школярі знайомляться з ...

КОМЕНТАРІ