Чернігівських міліціонерів навчали дотриманню прав людини

Чернігівських міліціонерів навчали дотриманню прав людини

15.12.12 16:11 0 1369
У системі службової підготовки співробітників Управління УМВС України в Чернігівській області відбулося заняття, присвячене питанням дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ.

Саме про дотримання прав і свобод громадян в діяльності міліції в сучасних умовах йшлося під час заняття в системі службової підготовки співробітників Управління УМВС України в Чернігівській області. В його проведенні прийняла участь голова Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області, директор благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» Алла Лепеха.

Доповідачка, зокрема, підкреслила, що права людини — громадянські, політичні, економічні, соціальні, культурні - не даруються державою, а належать кожному від народження. Вони — основа людського існування і розвитку, а тому не мають кордонів. Боротьба за ці права, які є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов'язаними, потребує чіткої громадянської позиції і патріотизму, небайдужості й принциповості, розуму та серця. Визнання, дотримання та захист прав і свобод людини не є внутрішньою справою тієї чи іншої країни. Права людини не мають кордонів.

Міжнародний День прав людини, який відзначається 10 грудня, пов'язаний із датою ухвалення ООН Загальної декларації прав людини — одного з головних джерел права в галузі прав людини, який містить каталог основних гарантій та свобод, якими наділені від народження і до смерті усі, хто відноситься до людського роду.

Присутні обговорили стан дотримання прав людини та основоположних свобод в Чернігівській області та рекомендації щодо покращення ситуації. В заняттях зі службової підготовки також взяв участь і виступив з доповіддю голова Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Олексій Тарасов. На його думку, в регіоні ще є проблеми в захисті прав безробітних, дотриманні тендерної рівності, захисті прав вразливих верств населення, протидії дискримінації та ксенофобії.

Навчання завершилося обговоренням планів про подальшу співпрацю громадських правозахисних організацій та правоохоронців.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Умови участі ...
Наступна новина: Житомирщина: Обласна влада ...

КОМЕНТАРІ