Школярі знайомляться з історією міліції Житомирщини

Школярі знайомляться з історією міліції Житомирщини

15.12.12 20:39 0 1313
Щотижня музей історії становлення міліції Житомирської області відкриває свої двері для школярів загальноосвітніх навчальних закладів з усіх районів Житомирської області.

Днями відбулася чергова зустріч старшокласників загальноосвітньої школи №30 м.Житомира у музеї історії міліції краю з правоохоронцями, під час якої юнь дізналася про славні сторінки розвитку міліцейської служби на території області.

Слід зазначити, що історія музею міліції Житомирщини розпочалася ще у 1976 році. Тоді ж було створено першу експозицію і містилась вона в одній з кімнат обласного управління. Згодом музей декілька разів змінював місце розташування і навіть упродовж певного часу взагалі не функціонував. У 2007 році окремі експонати музею перенесли до вестибюля адміністративного приміщення УМВС, однак мало пристосована для потреб музею зала не відповідала нагальним вимогам. У поточному році музей історії міліції Житомирщини було перенесено до просторого сучасного приміщення. А з вересня місяця меморіальний музей відкрив свої двері для широкого загалу, серед якого найдопитливіша категорія – учні загальноосвітніх шкіл області.

Експонати за тематикою згруповано в окремі відділи. Наприклад, з новоствореного відділу „Голодомор” молодь знайомиться з унікальними по своїй суті документами та порушеними у трагічні роки, з 1932-го по 1933-й, кримінальними справами за фактами канібалізму на території Житомирської області.

Новаційним є створення архівного відділу, що дає можливість звернутися кожному громадянину для ознайомлення з оригіналами кримінальних справ, порушених у роки „розкулачення”, голодомору, сталінських репресій та ліквідацій бандитських формувань у повоєнні часи.

Сучасність представляє відділ музею „Міліція України”, де документально засвідчено шлях розвитку ОВС Житомирщини, починаючи з часів оголошення незалежності української держави.

– Раритетні експозиції та унікальна документація, що відображає долі як правоохоронців, так і пересічних громадян, мають неабиякий позитивний вплив і на молодь, що бажає поповнити лави міліції, - впевнений провідний спеціаліст музею історії міліції Житомирщини Володимир Горностай, - а саме додає обізнаності з історії міліції та почуття відповідальності перед усім вагомим надбанням минулих років.

Як зізнаються юні відвідувачі музею, такі нестандартні зустрічі з правоохоронцями є надзвичайно цікавими для них самих, адже дозволяють зазирнути за лаштунки повсякденного міліцейського життя та викликають справжню повагу до людей цієї мужньої професії та розуміння її ризикованості.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Намагаючись викрасти ...
Наступна новина: В Харкові убили і ...

КОМЕНТАРІ