На Рівненщині міліція знайшла водія маршрутки, який причавив руки пенсіонеру

На Рівненщині міліція знайшла водія маршрутки, який причавив руки пенсіонеру

16.12.12 13:38 0 1450
Хоча минуло лише півроку, як лейтенант міліції Віктор Полюхович був призначений на посаду дільничного інспектора міліції Рівненського міськвідділу, та молодий спеціаліст уже встиг не словом, а ділом завоювати авторитет не лише у співробітників, а й у населення дільниці, яку він обслуговує. Так, нещодавно правоохоронець допоміг 93-річному ветерану Великої Вітчизняної війни знайти кривдника.

Щодня нова історія, щогодини спілкування з новими людьми… Тому за короткий проміжок своєї служби Віктор уже може розповісти чимало. Лейтенант міліції ділиться, що запорука його успішної роботи — це професійні наставники, які й навчили молодого спеціаліста сумлінно виконувати повсякденну роботу і не залишатись осторонь людського горя. Так і було на початку листопада, коли до Віктора звернувся інвалід Великої Вітчизняної війни Микола Петрович Стецький.

Після проїзду у маршрутному таксі дідусь поспішав до виходу. Та не встиг пенсіонер вийти із вщент заповненого транспортного засобу, як квапливий водій уже зачинив двері. Микола Петрович у цей момент отримав ушкодження рук, а невдовзі був змушений звернутися до медиків за допомогою, оскільки отримані рани кровоточили і ніяк не загоювалися. Ошелешений ветеран прагнув справедливості, тому й звернувся до дільничного інспектора.

Пошуки кривдника тривали кілька днів, адже з огляду на ситуацію, ні номера маршрутки, ні будь-яких інших даних пенсіонер не запам’ятав. Та вже невдовзі дзвінок у двері повідомив про прихід невідомого гостя — на порозі квартири стояв водій того-таки маршрутного таксі. Єдине, що у той момент чув Микола Петрович, — слова вибачення. Завдяки цьому чоловіки й порозумілися, а пенсіонер отримав компенсацію на лікування.

Тепер Микола Стецький дякує міліціонеру за допомогу.

— Приємно, що у міліції працюють такі чуйні люди, — ділиться пенсіонер при спілкуванні.

Та й не нарікають на роботу дільничного інспектора інші рівняни, які мешкають на території, яка обслуговується дільничним пунктом міліції №3, що на вулиці Княгині Ольги обласного центру.

Полковник міліції у відставці Володимир Євгенович Коваль віддав 30 років роботі у правоохоронних органах, відтак не з чуток знає, як повинен працювати дільничний інспектор.

— Коли не зайдеш на опорний, Віктор Полюхович завжди привітний, — зазначає Володимир Євгенович. — Ніколи не почуєш від нього грубого слова, хоча доводиться працювати з різним контингентом. Він завжди вислухає і по можливості допоможе.

Тож не тільки боротися зі злочинністю, а й допомагати передусім людям, які опинилися у різних неприємних ситуаціях, — головне, чим керується на службі й поза нею молодий співробітник Рівненського міськвідділу.



Олена ДУДКО, СЗГ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ