В Тернополі вшанували учасників ліквідації Чорнобильської трагедії

В Тернополі вшанували учасників ліквідації Чорнобильської трагедії

16.12.12 15:29 0 1173
14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. З цієї нагоди у Тернополі біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії в парку Національного відродження відбувся мітинг-реквієм. Священнослужителі традиційних християнських церков відправили панахиду.

День пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС був започаткований ще у 1986 році з нагоди добудови саркофагу над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС. Але ось уже 26 років, він змушує нас згадати історію і задуматись над долями країни і людей.

Віддати шану ліквідаторам біля пам’ятного знаку чорнобильцям прийшов міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Щороку 14 грудня по всій Україні відзначається день пам'яті та вшанування людей, яких вже більше як 26 років тому назвали "ліквідаторами". Людей, які першими прийняли удар нечуваної небезпеки і зупиняли її ціною власного життя і здоров'я. Ми згадуємо події, які почались 26 квітня 1986 року, - найбільшу в історії України і світу техногенну катастрофу. Подію, наслідки якої і через чверть століття впливають на життя і здоров'я українців.

Сьогодні день пам'яті, вдячності і глибокої поваги до цілого покоління, яке принесло в жертву свої життя і здоров'я. Ми і досі не можемо осягнути всього масштабу біди, яка сталась 26 років тому і мужності людей, з яких мало хто сьогодні живий і здоровий. Тому ми повинні в цей день промовити молитву. Подякувати за життя. Попросити в Господа миру душам загиблих і померлих від хвороб. Попросити здоров'я для живих. Згадати багатьох безіменних героїв. Слава героям чорнобильцям», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Тернополі стартував ...
Наступна новина: "Вихідні у Львові за ...

КОМЕНТАРІ