Івано-Франківщина: Міліціонери перехопили авто через годину після викрадення

Івано-Франківщина: Міліціонери перехопили авто через годину після викрадення

16.12.12 15:42 0 1804
У Городенці працівники дорожньо-патрульної служби затримали викрадача «Жигулів» із Мелітополя.

Вранці 14 грудня на лінію екстреного зв’язку 102 надійшло повідомлення про викрадення в селі Клубівці Тисменицького району автомобіля «ВАЗ-2108» червоного кольору. Орієнтування про розшук і затримання цього транспортного засобу було передано всім нарядам дорожньо-патрульної служби ДАІ. За якийсь час при в’їзді в Городенку працівники дорожньо-патрульної служби помітили на дорозі червону «вісімку», яка не зупинилася. Міліціонери кинулися в погоню й наздогнали автомобіль.

За кермом «Жигулів» був 36-річний житель міста Мелітополь Запорізької області. Чоловік пред’явив техпаспорт на машину, але не мав посвідчення водія. З’ясувалося, що кілька років тому нинішній власник авто, 42-річний мешканець міста Бережани, придбав «вісімку» в батька затриманого. Днями мелітополець приїхав у Бережани й попросив покупця підвезти його в Івано-Франківськ, де начебто мав придбати підйомник.

Дорогою чоловіки заночували в мотелі в Тисменицькому районі. Вранці житель Бережан пішов розігрівати свою машину, а потім повернувся в номер. У цей час він почув, як його автомобіль від’їхав зі стоянки. Чоловік викликав міліцію, а через годину його «вісімку» із жителем Мелітополя затримали в Городенці.

Повідомлення про викрадення автомобіля внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування. Затриманий житель Мелітополя пояснює, що свого часу покупець начебто сповна не розрахувався за машину. Крім того, на адресу його батька надходили повідомлення про необхідність сплатити штрафи, накладені за порушення правил дорожнього руху новим власником, який керував «Жигулями» за дорученням. Ось він і вирішив таким чином повернути машину. Становище мелітопольця ускладнює та обставина, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності – за вчинення крадіжки в особливо великих розмірах.

Відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Мешканця Мелітополя затримано в порядку статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу, з ним проводяться слідчі дії.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ДАІ-шники ...
Наступна новина: Чернівецька міська рада ...

КОМЕНТАРІ