Обезголовлені тіла у Харкові належали районному судді та його сім’ї

Обезголовлені тіла у Харкові належали районному судді та його сім’ї

17.12.12 08:24 0 1751
Як ми повідомляри раніше, в одній з квартир багатоповерхового житлового будинку, розташованого в Московському районі міста Харкова, виявили чотири обезголовленні тіла: 58-річного власника помешкання, його 59-річної жінки, їх 30-річного сина та його 29-річної співмешканки.

Як повідомили в УМВС, 58-річним вбитим чоловіком був суддя Фрунзенського району м. Харкова.

В зв’язку з цим, в приміщенні прокуратури Харківської області відбувся спільний брифінг за участю Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка,  Генерального прокурора України Віктора Пшонки, голови Служби безпеки України Ігора Калініна та керівників правоохоронних органів Харківської області.

Як повідомив журналістам Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, для розкриття цього страшного злочину створена спеціальна слідчо-оперативна група, до складу якої увійшли найбільш досвідчені працівники МВС, органів прокуратури та СБУ. У зв’язку з прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу призначений процесуальний керівник групи.

Наразі слідство відпрацьовує три основні версії: перша пов’язана з професійною діяльністю судді, інша стосується його захоплення – колекціювання предметів старовини, і третя – це вбивство на замовлення.

За вказаною справою призначено більше 30 судових експертиз: медична, трасологічна, імунологічна, дактилоскопічна та інші, які направлені на розкриття цього резонансного вбивства. Відповідні дослідження вже розпочато. За усіма версіями слідства є однозначний висновок: цей злочин ретельно спланований та готувався заздалегідь.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко розповів представникам ЗМІ про те, що з початку роботи по розкриттю злочину на місці події працювало 34 працівника органів внутрішніх справ та 15 представників прокуратури.

Місце трагедії було ретельно досліджено, вилучені сліди злочину, відпрацьовані шляхи підступу та відходу зловмисників. Для повноти та належного збору речових доказів керівництвом МВС було прийнято рішення, що місце події повинні оглядати харківські міліціонери.

Сьогодні, під час наради керівництва правоохоронних органів України та Харківської області, зібрані матеріали були вивчені, опрацьовані та прийнято рішення щодо координації загальних зусиль місцевої міліції, представників МВС, прокуратури та СБУ щодо оперативного розкриття жорсткого вбивства. Наразі усі необхідні оперативні дії щодо встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, проводяться у повному обсязі.

Для встановлення обставин події, працівниками міліції проведено поквартирний обхід, зібрані свідчення свідків, на підставі яких відтворено хронологію того дня. У зв’язку з цим Віталій Захарченко через представників засобів масової інформації звернувся до усіх громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо трагічної події, звертатися до органів внутрішніх справ для допомоги у розкритті страшного злочину. Конфідеційність міліція гарантує. Кожний отриманий факт буде відпрацьовано та зроблено відповідні висновки.

Міністр внутрішніх справ пообіцяв постійно інформувати громадськість про хід розслідування цієї резонансної справи та зробити все можливе, щоб вона була розкрита найближчим часом.

ВЗГ ГУМВС України
 в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ