На Житомирщині дільничні міліціонери допомагають селянам рятуватись від морозів

На Житомирщині дільничні міліціонери допомагають селянам рятуватись від морозів

17.12.12 09:28 0 1312
На Житомирщині працівники міліції ведуть активну роботу, спрямовану на надання необхідної допомоги місцевим мешканцям, які нинішньої зими потрапили у скрутне становище.

Значне зниження температури повітря, засніжені дороги та суцільне обледеніння – саме такі зимові явища значно ускладнюють життєдіяльність людини. Особливо це стосується тих мешканців сільської місцевості, що відносяться до групи ризику: одиноких, літніх людей, багатодітних та малозабезпечених сімей.

У всіх районах області правоохоронці проводять низку зустрічей з головами сільських рад. За їх підтримки міліціонери збирають необхідну інформацію щодо тих селян, які потребують особливої уваги та допомоги. Під час обговорення нагальних проблем, що виникають у селах у зв’язку з погіршенням погодної ситуації, спільними зусиллями правоохоронці та сільські голови беруться за їх вирішення.

Зокрема, лише за один день дільничні інспектори Бердичівського міськвідділу міліції здійснили подвірний обхід у селах Осиковому, Гришківцях, Гальчині та Великих П’ятигірках.

Найперше заходили до будинків, в яких мешкають одинокі літні люди. Правоохоронці цікавилися, чи є в оселі засоби зв’язку, щоб у разі необхідності бабуся чи дід, родичі яких проживають далеко або ж таких взагалі немає, могли зателефонувати до сусідів, сільського голови або просто до дільничного міліціонера.

У с.Осиковому дільничний інспектор міліції Олег Кравець узяв під свою опіку літню місцеву жительку. Щодня він навідується до її обійстя, слідкує за тим, щоб бабусине подвір’я було розчищене від снігу, а сама господарка змогла безперешкодно вийти з будинку.

Не забувають дільничні й про будинки, в яких проживають кризові сім’ї. Адже саме вони з власної необережності найчастіше стають жертвами безжальних морозів. Таких осіб міліціонери попереджають про необхідність дотримання правил безпеки під час обігріву їхніх осель та нагадують, щоб господарі під час розпалювання груби відкривали комини, аби потім не задихнутися від чадного диму.

– Такі зустрічі з мешканцями Бердичівського району у нас триватимуть і надалі, - говорить заступник начальника Бердичівського МВ УМВС україни в Житомирській області Дмитро Нікурадзе. – Приємно, що ми знаходимо розуміння та підтримку з боку голів сільських та селищних рад. І ми, правоохоронці, і вони – як найперші представники влади, ставимо собі за мету допомогти тим людям, хто цього потребує.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині хлопчик ...
Наступна новина: Для прибирання снігу ...

КОМЕНТАРІ