У Тернополі за два дні випала двомісячна норма снігу. Комунальники працюють в посиленому режимі

У Тернополі за два дні випала двомісячна норма снігу. Комунальники працюють в посиленому режимі

17.12.12 07:27 0 1070
З початком снігових заметів комунальні служби Тернополя працюють в посиленому режимі для забезпечення належного прибирання міста. У Тернополі цілодобово працює оперативний штаб з керівництва управління ЖКГ, відділу технагляду, управління надзвичайних ситуацій, КП «ТМШЕД» та міської ДАІ.

За суботу-неділю випала двомісячна норма снігу. Як стверджують метеорологи, така аномалія зустрічається приблизно один раз на 30 років і підпадає під категорію стихійних метеорологічних явищ. Враховуючи складну ситуацію та з метою забезпечення повноцінної життєдіяльності міста, було запроваджено три першочергових маршрути із застосуванням «методу тотальної зачистки» - чотири механізми з відвалами, розміщених почергово та грейдер для розчищення кишень зупинок громадського транспорту.

До виконання робіт задіяно 21 одиницю спецтехніки КП «ТМШЕД». Крім цього додатково залучено бульдозер, два трактори, грейдер, три міні-трактора та 19 одиниць спецтехніки для розчищення прибудинкових територій та міжквартальних проїздів підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста. Окрім того, військова частина надала 1 тягач для фур. Понад 300 комунальників та працівників ЖЕКів працюють над очищенням міста від снігу.

Визначено першочергові об’єкти, які потребують очищення: дошкільні навчальні заклади, лікарні, вулиці по яких рухається громадсько-пасажирський транспорт, тротуари.

За інформацією станції швидкої медичної допомоги з початком холодів у травпункт поступає 50 чоловік за добу з ураженням верхніх та нижніх кінцівок, з них третя частина лягає в стаціонар. На даний час у лікарні перебуває 3 людини з обмороженням. В посиленому режимі працюють бригади швидкої допомоги.За інформацією ДАІ, протягом двох днів на дорогах міста сталося 3 ДТП, без серйозних травм, матеріально-технічні збитки зазнали транспортні засоби.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху, належного утримання шляхово-мостового господарства, під’їзду спеціальної аварійно-рятувальної техніки, вивезення побутових відходів оптимізовано кількість громадського транспорту. На маршрутній мережі працює 45% транспорту. З них 29 тролейбусів та 95 маршрутних таксі, що забезпечують оптимальне функціонування пасажирських перевезень.

З 12 грудня діє розпорядження міського голови про тимчасове обмеження руху великотоннажного транспорту та заборону паркування транспортних засобів на вулицях м. Тернополя.

Зокрема, обмежено рух великотоннажного транспорту без антибуксових пристроїв на дорогах та вулицях м. Тернополя, що суміщаються з дорогами загального користування М-12, Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знамянка, М-19, Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, Р-41, обхід м. Тернополя та на інших вулицях міста. Також, заборонено паркування транспортних засобів на вулицях та дорогах міста, крім спеціально відведених місць для паркування.

Про усі непередбачувані чи надзвичайні ситуації просимо інформувати на «гарячу» лінію міста за тел.: 050-435-09-49 або 1580.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині тимчасові ...
Наступна новина: У зв’язку з аномальними ...

КОМЕНТАРІ