У Львові планують створити першу в Україні міську медіатеку

У Львові планують створити першу в Україні міську медіатеку

17.12.12 10:01 0 1169
 Львів – місто цікавих інноваційних проектів. Вже незабаром у Львові планують створити першу в Україні міську медіатеку – громадський центр нового типу, обладнаний сучасними технологіями. Діятиме медіатека на базі Центральної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки. Сьогодні ж у Львівському будинку вчених відбувся благодійний бал для збору коштів на поповнення фондів першої міської медіатеки. Як зазначив під час вітального слова мер Андрій Садовий, міська публічна медіатека – це важливий для Львова проект.

— Ми ставимо перед собою амбітну ціль, щоб у 2014 році ми зустрілися на відкритті одної з найкращих у Східній Європі медіатек. Це є дуже амбітний проект. Це є можливість зробити надзвичайно добру справу, щоб поєднати добру книжку, найсучасніші технології і зробити все можливе для гармонійного розвитку людини. Я дякую усім, хто долучився до цієї спільної праці – побудови цієї медіатеки. Це є важка робота, але участь кожного є дуже важлива. Ми маємо відновити ті добрі традиції, які були започатковані ще 100 років тому в Галичині, коли громада разом об’єднувалася і робила українців кращими, мудрішими і давала нові знання. Кожен має шанс увійти в історію і зробити добру справу – для себе, для громади, для всіх нас. — — зазначив під час урочистого відкриття благодійного балу міський голова Львова Андрій Садовий.

Під час балу проведено аукціон. Зібрані кошти буде скеровано на поповнення міської медіатеки. Таким чином усі охочі могли долучитись до реалізації важливого для Львова проекту.

Нагадаємо, лотами аукціону були твори львівських митців: Анни Атоян, Сергія та Ніни Резніченків, Іванки Войтович, Юрія Коха, Мар’яни Мотики та інших.

Участь у реалізації проекту міської медіатеки бере Благодійна громадська організація «Європейське місто».

— Ми радо долучаємося до відкриття медіатеки, яка підтримується і Фондом Білла та Меліси Гейтс, і міською радою. Яскравим кроком цієї співпраці, цього партнерства є благодійний бал у Будинку Вчених. Фонд «Європейське місто» займається не тільки збором коштів. Ми також будемо раді, якщо посольства, консульства інших країн нададуть нам певну спецлітературу, професійну літературу, яка би поповнила фонди медіатеки. Це стосується і наукової, і мистецької, і художньої літератури, якої зараз немає на ринку України. З такими виданнями цікаво буде ознайомитися у спеціалізованому центрі, яким буде медіатека. — — вважає Юрій Гнатковський, голова Благодійної громадської організації «Європейське місто».

Нагадаємо, у Львові на базі Центральної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки на вул. Мулярській, 2а створюють міську медіатеку – інтерактивний громадський центр, обладнаний новітніми технологіями, який пропонує можливість участі у заходах та використання різноманітних ресурсів, включаючи Інтернет, CD та DVD-носії, електронні книги, інтерактивні програми вивчення іноземних мов і комп'ютерних технологій, програми дитячого розвитку, комп’ютерні курси, музичну студію, кінозал, дискусійні клуби, тренінги і гуртки для усіх членів родини.

Фоторепортаж

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для прибирання снігу ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Українці ...

КОМЕНТАРІ