Івано-Франківщина: Українці в Оттаві вивчали досвід роботи шкільних офіцерів

Івано-Франківщина: Українці в Оттаві вивчали досвід роботи шкільних офіцерів

17.12.12 10:14 0 1224
Днями з Канади повернулася група працівників Міністерства внутрішніх справ України, УМВС України в Івано-Франківській області, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, управління освіти і науки та служби у справах дітей Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської міської ради, яка перебувала там із робочим візитом.

Присутність у цій групі представників Прикарпаття не є випадковою, бо саме Івано-Франківськ є пілотним регіоном для реалізації проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».

Як повідомила одна з учасниць візиту начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області майор міліції Алла Лемчак, під час перебування в Канаді українська делегація ознайомилася з практичними аспектами роботи спеціалізованих підрозділів служби поліції Оттави з профілактики правопорушень серед дітей у школах, організацією взаємодії поліції з представниками громадянського суспільства в цьому напрямі, а також законодавчими та правовими актами, які регулюють відносини у цій сфері. Також українці відвідали навчальний центр служби поліції, де працівники отримують вміння та навички застосування фізичного впливу, спецзасобів та вогнепальної зброї, дій у екстремальних умовах, затримання та конвоювання злочинців тощо.

Члени делегації відвідали центр громадської поліції в Оттаві, взяли участь у спільному громадському патрулюванні із забезпечення охорони громадського порядку на території, ознайомилися з діяльністю шкільних офіцерів поліції у навчальних закладах.

У провінційному суді Оттави українці провели зустріч з прокурором

та адвокатом, під час якої ознайомилися з послідовністю дій під час судового процесу у справах про злочини, вчинені неповнолітніми, побували у виправній установі закритого типу – центрі ім. Вільяма І. Хея, який діє як слідчий ізолятор, а також як установа відбування покарань для молодих правопорушників.

Українці планують опрацювати позитивний досвід роботи шкільних офіцерів поліції Оттави щодо організації профілактики правопорушень серед дітей та підготувати рекомендації по його практичному застосуванню.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ