Зі снігового затору на Львівщині звільнили 173 автомобілі

Зі снігового затору на Львівщині звільнили 173 автомобілі

17.12.12 07:39 0 1335
Всі управління і підрозділи Львівської ОДА працюють у посиленому режимі у зв’язку із несприятлими погодніми умовами та утвореними внаслідок них сніжними заторами. Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк особисто перебуває на місці надзвичайної ситуації у Бродівському районі та координує діяльність обласного штабу з надзвичайних ситуацій. Про це ввечері, 16 грудня, під час екстренної селеторної наради з Кабінетом міністрів України, доповів перший заступник голови ЛОДА Богдан Матолич.

За словами Богдана Матолича, впродовж двох останніх діб на Львівщині випало від 25,1 до50,5 ммопадів, що становить  від 59% до 141% місячної норми. Висота снігового покрову становить 10-15 смв області і26 см– у Бродівському районі зокрема. Окрім цього, дощ та мокрий сніг при штормовому вітрі до 30 м/с спричинили ожеледь, налипання мокрого снігу на лініях електропередач, снігові замети.

Згідно з останніми даними, до снігового затору на ділянці дороги М-06 Е-40 Київ-Чоп між селами Йосипівка та Суходоли Бродівського району потрапили близько 300 одиниць транспортних засобів. Крім того, ускладнено автомобільне сполучення з 56 населенними пунктами, знеструмлено 118 населенних пунктів Львівщини повністю та 6 – частково. Окрім цього, падіння дерева на газопровід низького тиску спричинило припинення газопостачання 230 абонентів у селі Білий Камінь та 73 – в селі Черемошня Золочівського району.

До ліквідації наслідків стихії загалом залучено понад 2 000 осіб та 273 одиниці техніки (станом на 23 годину 16 грудня).

Впродовж дня 16 грудня шнекороторні автомобілі та бульдозери очистили2 кмдоріг та звільнили зі снігового затору 173 автомобілі, ще понад 120 автомобілів залишаються в заторі. Для водіїв автомобілів, що потрапили у замети, соціальні служби області організували доставку гарячої їжі і пиття та надання медичної допомоги. Так, в заторі працює 2 пересувних пункти обігріву, 4 машини медицини катастроф, а також розгорнуто 3 стадіонарні пункти обігріву (у Бродівській РЦЛ, Яворницькій та Підкамінській ЗОШ), організовано місця відстою.

Для забезпечення роботи техніки використано 60 тон пального.

Роботи ускладнюються снігпадом та сильним вітром, який протягом 20-30 хвилин замітає снігом вже очищені ділянки дороги (!)

Для відновних робіт залучено 25 аварійних бригад ПАТ “Львівобленерго”. Відновлено електропостачання у 44 населенних пунктах.

Для довідки:

Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич провів нараду щодо ліквідації наслідків стихії, внаслідок якої на міжнародній автотрасі М-06 Е-40 Київ–Чоп припинено рух автомобільного транспорту. В нараді взяли участь начальник управління СБУ у Львівській області Володимир Федірко, заступник голови Львівської ОДА Іван Груник, заступник начальника ГУ МВС України у Львівській області Михайло Курочка, перші особи від управлінь медицини, МНС, освіти та транспорту ЛОДА, облавтодору і метеослужби.

Як уже повідомляли раніше, 16 грудня у зв’язку з проходженням активного циклону та значним погіршенням погодних умов на автомобільних дорогах Львівщини склалась надзвичайна ситуація. Ускладнено рух автотранспорту практично на всіх автошляхах області, (подекуди передуви снігу на дорогах становлять до 3 метрів!), місцями через сильний вітер та снігові замети утворюються автомобільні затори.

Особливо критична ситуація у Буському та Бродовському районах на міжнародній автотрасі М-06 Е-40 Київ–Чоп, де припинено рух автомобільного транспорту на ділянці між селами Йосипівка Буського району та Суходоли Бродівського району. На ділянці міжнародної траси Броди-Львів автомобільні затори сягають до 30 км. Ускладнений також доїзд і до сіл, розташованих в гірській місцевості Золочівського району.

На місці найбільшого снігового затору у Бродівському районі постійно діє виїзний штаб з надзвичайних ситуацій, який особисто очолив голова Львівської ОДА Михайло Костюк. У штабі працюють усі керівники підрозділів МНС, соціального захисту, медицини катастроф.

За дорученням голови ЛОДА, для людей, які перебувають у сніжних заторах, організовано гарячі обіди та чай. Окрім цього, теплі покривала для постраждалих надав Червоний хрест. В інших районах області ситуація контрольована, практично всі села забезпечені автотранспортним сполученням.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У школярів Луцька будуть ...
Наступна новина: На Рівненщині пропонують ...

КОМЕНТАРІ