Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт та єпископ Обухівський  Іона відслужили недільну Літургію у  храмі Всіх святих землі Волинської Луцька

Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт та єпископ Обухівський Іона відслужили недільну Літургію у храмі Всіх святих землі Волинської Луцька

17.12.12 12:53 0 2308
У неділю, 16 грудня недільну Божественну Літургію у луцькому тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської очолили митрополит Волинський і Луцький Ніфонт та єпископ Обухівський Іона, вікарій Київської єпархії та голова Синодального відділу у справах молоді. Архієреям співслужили клірики Волинської єпархії.

За богослужінням співали архієрейський хор храму Всіх святих землі Волинської «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької та хор при недільній школі Свято-Покровського храму "Покров".

Після прочитання Євангелія із словом проповіді до вірних звернувся владика Іона. «Ми сьогодні чули слова «легше верблюду пройти через вушко голки ніж багатому у Царство Небесне. Під багатими ми уявляємо лише дуже заможних людей. Але якщо ми до чогось настільки прив’язані так, що не можемо із цією річчю розстатись, то ми і є ті «багаті». Один із преподобних Києво-Печерських преподобний Арефа роздав усе своє майно, але лишив книги, які в ті часи були дуже дорогі. І коли він ледь не помер, але чудом вижив. То розповів історію: «за мою душу сперечались ангели і демони. Ангели казали «він наш», а демони – «він наш, бо так прив’язався до своїх книг. І я сказав, «Господи, обійдусь я і без тих книг» і в ту ж хвилину одужав", - таку повчальну історію розповів владика. Він також наголосив, що православні християни повинні робити справи милосердя, але допомагати тим, хто цього дійсно потребує.

Після Літургії митрополит Ніфонт подякував єпископу Іоні за візит та подарував йому дві факсимільні копії Луцького Євангелія XIV століття. А владика Іона. В свою чергу, подарував владиці Ніфонту ікону свого небесного покровителя преподобного Іони Київського.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Луцьку відбулась перша ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ