Найбільш проблемною ділянкою залишається відтинок траси Київ-Чоп між населеними пунктами Буськ та Броди

Найбільш проблемною ділянкою залишається відтинок траси Київ-Чоп між населеними пунктами Буськ та Броди

17.12.12 15:59 0 1343
Сьогодні, 17 грудня, у штабі Західного ОК відбувся брифінг для журналістів регіональних ЗМІ, під час якого перший заступник командувача ЗОК генерал-майор Сергій Ніколаєв окреслив ситуацію, що склалася у зоні відповідальності оперативного командування внаслідок погіршення погодних умов.
Відтак, за його словами, найменше на собі відчули розгул стихії Закарпатська та Волинська області. Проте й там місцева влада та комунальники подекуди потребували допомоги.

Найбільш проблемною ділянкою залишається відтинок траси Київ-Чоп між населеними пунктами Буськ та Броди, де у снігових заметах заблоковано автомобільний транспорт. Вже пішла друга доба, як для розв’язання цієї надзвичайної ситуації залучено військовослужбовців та техніку семи військових частин та з’єднань Збройних Сил України. На різних ділянках траси між вказаними населеними пунктами працює близько 200 чоловік особового складу та 17 одиниць військової техніки. За минулу добу військові допомогли розблокувати та звільнити зі снігового полону близько 300 автомобілів.

– Першими на допомогу потерпаючим у сніговій пастці вирушили військові Бродівського гарнізону – військові вертолітники 3 окремого полку армійської авіації на чолі з полковником Ігорем Єрьоменком. Згодом підтягнуто сили та засоби з інших гарнізонів. Було навіть таке, що важкі трейлери, які везли до місця роботи спеціальну інженерну техніку з інших гарнізонів, застрягали у заметах на дорозі. Тоді доводилося звантажувати прибиральні машини й пробивати собі шлях.– повідомив генерал-майор Сергій Ніколаєв.
Він також зауважив, що представникам МО України на місцях вдалося організувати взаємодію з усіма залученими до боротьби з стихією службами: автодором, місцевими органами влади, МВС , МНС тощо. Зараз для об’єктивного контролю та керівництва виконання робіт військовослужбовцями на місці подій перебуває Начальник Генерального штабу ЗС України генерал-полковник Володимир Замана.
Зі слів військового посадовця, ближче до 15.00 17 грудня, погодні умови на трасі знову почали погіршуватись: піднявся сильний вітер, почалася заметіль. Фактично, військові, зважаючи на таку погодну ситуацію, змушені постійно розчищати нещодавно пройдені важкою інженерною технікою кілометри.
Генерал-майор С. Ніколаєв наголосив, що ситуація на автошляху була б набагато простішою, якби водії приватних автотранспортних засобів та комерційних підприємств були більш дисциплінованими і дотримувались рекомендацій служб оповіщення населення та правил дорожнього руху.
Генерал-майор Сергій Ніколаєв зазначив, що військовими розгорнуто декілька пунктів обігріву для особового складу та водіїв автотранспорту, який стоїть у корках на трасі.

Володимир Скоростецький
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ