На Житомирщині випала півторамісячна норма снігу

На Житомирщині випала півторамісячна норма снігу

18.12.12 07:46 0 1192
Ситуація з погодними умовами на Житомирщині, як і загалом у державі, залишається складною. Протягом 11–13 грудня зафіксоване пікове навантаження снігового покриву, товщина якого становить 39–59 см, а у деяких місцевостях Житомирщини навіть перевищує 1 метр. Так, в області за вкрай короткі терміни випала майже півторамісячна норма снігових опадів.

У 19-ти районах спостерігається налипання снігу на хвойні насадження (прим. – в області 1 млн. 70 тисяч гектарів таких насаджень). В області налічується 1613 сіл, 835 із яких знаходяться на суміжних із лісами територіях. 11 грудня внаслідок снігопаду розпочався масовий повал дерев, що призвело до обриву десятків кілометрів проводів електропередач. Так, 380 сіл 17-ти районів області були відключені від електроенергії. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка, найбільше при цьому постраждали Малинський, Коростишівський і Радомишльський райони: на сто сіл Малинського району відключення було у 95-ти, майже повністю постраждав Радомишльський район (45 сіл), а у Коростишівському наразі від електропостачання відключено 36 сіл. «У зв’язку з цим не працювало 1804 комплектних трансформаторних підстанцій. Для ліквідації наслідків стихії у Малинському районі було залучено 15 спеціальних бригад робітників і рятувальників. Зараз залишаються позбавленими електроенергії 30 сільських населених пунктів Малинщини», – зауважив Микола Олещенко.

Силами МНС, комунальних та інших служб вдалося покращити ситуацію. І першого ж дня після проведених робіт кількість населених пунктів, які потерпали від знеструмлення, зменшилася до 226. Однак на сьогодні ще 46 сіл залишаються без електроенергії, 30 із яких у Малинському районі, 13 – у Радомишльському та три – на Коростишівщині.

15 грудня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Згідно з державним класифікатором, в області оголошено надзвичайний стан. А 16 грудня в Малинському районі відбулось позачергове засідання обласної виїзної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю заступника Міністра надзвичайних ситуацій України Василя Квашука.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині ...

КОМЕНТАРІ