На Житомирщині рятувальники МНС працюють у посиленому режимі, ліквідовуючи наслідки складних погодних умов

На Житомирщині рятувальники МНС працюють у посиленому режимі, ліквідовуючи наслідки складних погодних умов

18.12.12 07:53 0 1243
Останніми днями погодні умови на Житомирщині досить складні. Рятувальники підрозділів Територіального управління МНС у Житомирській області протягом 6–13 грудня здійснили 92 виїзди для надання допомоги населенню та різним службам регіону у вилученні автомобілів зі снігових заметів, очищенні дахів будівель від снігу та бурульок. Крім того, значна кількість снігу на деревах створювала загрозу щодо падіння їх на проїжджі частини, і досі тривають роботи зі звільнення територій, будівель і доріг від повалених дерев. За період снігопаду рятувальниками зрізано та прибрано 75 аварійних дерев, вилучено зі снігових заметів 69 автомобілів, у тому числі автомобілі шести бригад швидкої допомоги та три рейсових автобуси у Попільнянському, Народицькому та Андрушівському районах.

Складним видалися останні дні для малинських рятувальників.

12 грудня в м. Малині внаслідок відключення електропостачання припинила роботу каналізаційна насосна станція. Для відновлення працездатності каналізаційної системи міста з Житомира було відряджено двох спеціалістів з інженерної групи аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення та спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль на базі ЗІЛ-131 з дизельною електростанцією потужністю 30 кВт, яка забезпечувала електроживлення на каналізаційно-насосній станції та станції першого підйому води на Ворсівському водосховищі по 13 грудня включно.

13 грудня відділенням 13-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Малина на автомобілі САРМ-С на базі ГАЗ-66 надавалась допомога працівникам медичної служби щодо транспортування хворої жінки з с. Буда Голубієвичі Народицького району до лікувального закладу міста для проведення термінової операції. Перевезення потерпілої тривало понад 6 годин, оскільки 45 кілометрів дороги до населеного пункту повністю замело товстим шаром снігу. Дорогою рятувальники 5 разів зупинялися та звільняли шлях від повалених дерев. Таким чином, їм вдалося проторувати шлях для руху решти транспорту та надати допомогу літній жінці.

14 грудня рятувальники проводили роботи по розчищенню снігу на даху школи в с. Діброва Малинського району, де створилася загроза обрушення конструкцій даху. Навчальний процес у школі, як і в усьому районі, призупинений з 12 грудня у зв’язку зі складними погодними умовами.

Станом на 12-ту годину 14 грудня через несприятливі погодні умови (пориви вітру, дощ, мокрий сніг та ожеледь) на Житомирщині без електропостачання залишаються 142 населених пункти. Найбільше знеструмлених населених пунктів у Малинському – 60, Радомишльському – 32, Коростишівському – 25 та Народицькому – 10 районах. На відновленні електропостачання працює 125 аварійних бригад обленерго та 506 фахівців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині ...
Наступна новина: На Рівненщині борються з ...

КОМЕНТАРІ