Угорські фахівці в галузі  реабілітації  людей  з особливими потребами  у Коломиї  вчили  прикарпатських вихователів та педагогів

Угорські фахівці в галузі реабілітації людей з особливими потребами у Коломиї вчили прикарпатських вихователів та педагогів

18.12.12 08:01 0 1106
Як відомо, Угорщина активно співпрацює з Івано-Франківщиною. Генеральний консул сусідньої євросоюзівської держави Бачкаі Йожеф опікується Коломийським дитячим будинком-інтернатом. Минулого року угорці передали вихованцям цієї установи необхідне обладнання, а наприкінці минулого тижня до Коломиї приїхали фахівці в галузі реабілітації людей з особливими потребами.

Запросили на цю зустріч-семінар співробітників інтернатів області.

Заступник Генерального консула Угорщини в Україні Ендре Саліпскі зазначив: «Рік тому ми почали плідно співпрацювати з керівництвом Івано-Франківщини, а зараз, як і обіцяли, приїхали сюди з прекрасними угорськими фахівцями, які читатимуть лекцію про реабілітацію дітей. Гадаю, що цей візит стане корисним і для викладачів, і для дітей».

«Ця співпраця продовжується, - наголосив заступник голови ОДА Роман Іваницький, вітаючи шановних гостей краю від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка. – Сьогодні угорські фахівці проводять у Коломиї корисний консультаційний день, дають теоретичні та практичні лекції для наших фахівців, які опікуються дітьми з особливими потребами».

Зокрема, викладач університету Кьонцеі Дьорд, член Групи дослідження реабілітаційних занять факультету дефектології ім. Барці Густава університету ім. Етвеша Лорана прочитав лекцію «Суспільна та політична проекція питання стосовно людей з особливими потребами». Міхай Когон, директор Реабілітаційного центру для людей з порушеннями рухового апарату, розповів коломиянам про роботу свого закладу, його методики та інновації, міжнародні форми співпраці, залучення волонтерів та громадських організацій, розвиток сфери послуг тощо.

Високопосадовці з Угорщини передали для вихованців Коломийського дитячого будинку-інтернату пакунки з подарунками.

Офіційну делегацію у черговій поїздці на Прикарпаття очолював Генеральний консул Угорської Республіки в м. Ужгороді Гебер Габор.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ