Львівщина: Стрийські правоохоронці побували у навчальних закладах міста та Стрийського району

Львівщина: Стрийські правоохоронці побували у навчальних закладах міста та Стрийського району

18.12.12 11:55 0 1072
Із 10 по 14 грудня у школах Стрийщини проводився Тиждень правових знань. Працівники Стрийського міського відділу у межах його проведення побували у Вищому професійно-технічному училищі №8 та у школах Стрийського району.

Зі студентами ВПТУ зустрілись помічник начальника відділу по роботі з населенням та ЗМІ майор міліції Ольга Марцинюк та оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей лейтенант міліції Надія Васильців. Правоохоронці обговорили з учнями питання кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх за вчинення правопорушень.

Крім того, Ольга Марцинюк розповіла учням про те, як уберегтись від злочинів, від яких найчастіше потерпають неповнолітні, а це: шахрайства, грабежі та крадіжки мобільних телефонів, ювелірних виробів. Велика увага при спілкуванні з підлітками приділялася проблемам вживання наркотиків, спиртних напоїв у молодіжному середовищі та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Оскільки, останнім часом на Львівщині мають місце випадки отруєння алкоголем дітьми віком 11-13 років, дільничні інспектори міліції лейтенант міліції Іван Харківський та лейтенант міліції Ольга Зрайло, інспектор по роботі з населенням та ГФ старший лейтенант міліції Юлія Макар обговорили цю проблему з учнями під час зустрічі в Добрівлянській та Нижньостинавській школах.

Незабаром Новий Рік та Різдвяні свята, тож правоохоронці звернули увагу дітей на те, щоб вони не забували про правила поведінки під час канікул та застерегли їх від вживання спиртних напоїв.

Водночас, не зайвим буде нагадати про те, що в Україні заборонено продавати особам, яким не виповнилось 18 років, алкогольні та тютюнові вироби. За такі дії передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За словами начальника Стрийського міського відділу міліції підполковника міліції Андрія Кумечка, працівники міськвідділу відвідають кожну школу Стрийщини, і не тільки у рамках проведення тижнів права. Адже метою проведення таких заходів є попередження злочинності неповнолітніх. І якщо завдяки таким зустрічам вдасться уберегти дітей від неприємностей, які можуть виникнути на їх життєвому шляху, робота правоохоронців недаремна.

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

(за матеріалами Стрийського МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Проект ...
Наступна новина: У Львові відбулися ...

КОМЕНТАРІ