За підсумками року економіка Тернополя покращила показники

За підсумками року економіка Тернополя покращила показники

18.12.12 13:47 0 1286
Підсумки року в галузі економіки у Тернополі підвели на засіданні виконкому 13 грудня. Загалом місто відчуло прогрес по економічних показниках в 2012 році – зростання середньомісячної заробітної плати на 17 % (наразі - 2350 грн.), промислового виробництва (на 23%), залучення інвестицій (залучено 470,3 млн. грн., що на 16,8% більше, ніж у 2011 році) тощо.

Крім того, втішними для Тернополя є і рейтингові здобутки за рік. Зокрема, Тернопіль здобув перше місце серед міст населенням до 250 тис. людей в категорії «Ефективність ведення бізнесу» (рейтинг fDi Intelligence, 2012). Місто Тернопіль прийняло участь в першому рейтингу ТОП-20 культурних міст України, який проводив журнал «Фокус» і визнаний 9-м серед 73 міст .

В рамках проекту «Кращі міста для життя в Україні» Тернопіль посів 8-ме місце. Найвищі бали здобуті у критеріях – «екологія», «комфорт і безпека», «здоров'я», «освіта».

У 2012 році Тернопіль є 8-м у рейтингу міст за показниками здоров'я населення. Загалом за комплексним показником у 2012 році в загальнонаціональному рейтингу «Найкраще місто для життя»Тернопіль визнаний 12-м. Тернопіль посів четверте місце у щорічному рейтингу розвитку найбільших міст України з 45 найбільших міст України. Крім того, наше місто у топ-20 найбагатших міст України, за 13 місце в рейтингу , складеному журналом «Фокус».

Наразі створено перелік пріоритетних інвестиційних проектів (об’єктів), будівництво (капітальний ремонт, модернізація) яких передбачається здійснити у 2013 році. А також підготовлені та подані матеріали про досягнення міста для номінації «Визнання року 2012», нагородження в якій проходитиме у січні наступного року.

Звітні економічні показники

В цілому по м. Тернополю фінансовий результат за січень-вересень 2012 року склав 403,4 млн.грн. прибутку, що на 38,7% більше, ніж за відповідний період 2011 року.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року на 12,8% зменшилася кількість промислових підприємств, які працюють збитково.

З початку року відбулось 11 засідань міської комісії щодо забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати, своєчасної сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання.

В результаті проведеної роботи з початку 2012 року станом на 30.11.2012 року погасили борги із виплати заробітної плати понад 20 суб’єктів господарювання м. Тернополя.

Щомісячно по 67 промислових підприємствах проводиться аналіз про виконання обсягів промислового виробництва. Керівники підприємств, які допустили спад виробництва, а також керівники підприємств, які працюють збитково запрошуються на засідання комісії з питань погашення заборгованості по заробітній платі.

За січень-листопад 2012 року підприємствами міста вироблено промислової продукції на суму 1304,7 млн. грн. Виконання програмних завдань становить 111,6%.

Порівняно з відповідним періодом 2011 роком промислове виробництво зросло на 23,1%.

Зокрема зростання спостерігається: у харчовій промисловості, у виробництві електричного та електронного устаткуванні, в виробництві меблів, на підприємствах з виробництва медичних приладів.

Для залучення інвестицій на сайті міської ради в розділі «Підприємництво та інвестиції» оновлено базу даних інвестиційних проектів та пропозицій вільних та пропонованих до використання об’єктів нерухомості, земельних ділянок; оновлено Інвестиційний паспорт м. Тернополя.

Управління отримує інформації про наявність прямих іноземних інвестицій з 98 підприємств.

На розвиток економіки міста за рахунок усіх джерел фінансування у за 9 місяців 2012 року спрямовано (розрахунково) 470,3 млн. грн. капітальних інвестицій, що на 16,8% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Середньомісячна заробітна плата працівників по м. Тернополю за січень-вересень 2012 р становить 2350,0 грн., що на 354 грн. більше, ніж на відповідну дату минулого року.

З метою співпраці з Асоціацією міст України сформовано Муніципальний реєстр – 2012р. для внесення даних м. Тернополя до Автоматизованої системи муніципальної статистики (АСМС). Перелік показників охоплює усі сфери життєдіяльності територіальної громади (16 розділів).

* підготовлена інформації для щотижневика «Коментарі», журналу «Фокус», «Форбс»;

* підготовлено пропозиції щодо залучення фінансування для рейтингового агентства «IBI - Рейтинг»;

* сформовано реєстри інвестиційних проектів, які реалізовуються у м. Тернополі як за участю внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернопіль прийде ...

КОМЕНТАРІ