Житомирщина: На боротьбу зі стихією влада області виділяє 239 тисяч гривень з резервного фонду

Житомирщина: На боротьбу зі стихією влада області виділяє 239 тисяч гривень з резервного фонду

19.12.12 08:39 0 1557
За складних зимових погодних умов однією з найважливіших проблем на Житомирщині є очистка доріг від снігу. На території області сьогодні функціонує 11 тисяч км комунальних, 8 тисяч км доріг державного і регіонального значення. До робіт із очистки доріг уже залучено 127 бригад районних електромереж і використовується близько 435-ти одиниць спеціалізованої техніки. За розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука, протягом 10-ти днів боротьби зі стихією з резервного фонду обласного бюджету буде виділено 239 тис. грн. Втрати, яких на сьогодні завдала стихія, з урахуванням паливно-мастильних матеріалів, становлять близько 5 млн. грн. З державного бюджету на компенсування витрат буде виділено 3,5 млн. грн.

Ще однією проблемою, котра потребує негайного вирішення, є розчищення снігового покриву з дахів у місцях масового перебування людей. Перш за все такі роботи проводитимуться зі споруд соціально-культурного призначення, лікарень і навчальних закладів, державних установ.

15 грудня стався обвал даху однієї зі шкіл у Ружині, у зв’язку із чим призупинена діяльність навчального закладу. Крім того, час від час обвалюються піднавіси на сільськогосподарських підприємствах Попільнянського району. Сніговий покрив на дахах будівель наразі досягає одного метру завтовшки.

У населених пунктах облаштовуються намети та пункти обігріву для жителів області, котрі не мають житла. Наразі складається певний реєстр таких осіб за районами. При цьому особлива увага надаватиметься збереженню життя та здоров’я безхатченків у сільській місцевості, оскільки у містах і районних центрах ситуацію контролювати легше.

Задля обговорення усіх питань, пов’язаних із усуненням наслідків надзвичайних ситуацій, 17 грудня за дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, відбулася державна селекторна нарада за головування першого заступника Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів Юрія Аністратенка для 14 областей, які потерпають від наслідків погодних умов.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині затримали ...
Наступна новина: Пройде конференція «Вчені ...

КОМЕНТАРІ