Житомирщина: Проводиться організаційна робота для формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації

Житомирщина: Проводиться організаційна робота для формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації

19.12.12 08:52 0 1064
18 грудня відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації, яке провів голова громадської ради, голова ініціативної групи Олег Умінський.

Зі вступним словом до присутніх звернулася начальник головного управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ірина Басова. Одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної державної адміністрації вона назвала створення сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспільства у Житомирській області, підвищення ефективності комунікації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства, забезпечення участі громадських лідерів у формуванні та реалізації державної та регіональної політики, стимулювання громадської активності, забезпечення системного аналізу процесів у сфері громадських відносин, сприяння громадській активності та збереження громадянського порозуміння на території регіону. Адже ресурс громадських організацій – це великий інтелектуальний потенціал, що допоможе вирішити питання розвитку області та забезпечити добробут мешканців нашого регіону.

Ірина Басова наголосила на тому, що діяльність громадської ради при Житомирській облдержадміністрації у 2011-2012 роках є підтвердженням зацікавленості в діалозі та партнерстві, підвищенні ефективності взаємодії органів влади та інститутів громадянського суспільства регіону.

На порядку денному засідання стояли такі питання: організація приймання від інститутів громадянського суспільства регіону заяв для участі в установчих зборах, оприлюднення інформації про дату, час та місце проведення установчих зборів, склад ініціативної групи, порядок подання заяв від інститутів громадянського суспільства, порядок проведення установчих зборів, а також визначення відповідальних осіб за прийом документів та визначення дати, часу та місця проведення наступного засідання ініціативної групи.

На засіданні було вирішено, що для участі в установчих зборах громадської ради необхідно подати заяву у довільній формі, рішення керівника організації про делегування представника, копії документів про легалізацію інституту громадянського суспільства, інформацію про результати діяльності організації за 2011-2012 роки, біографічну довідку кандидата на членство в громадській раді. Обов’язковим є подання документів додатково в електронному вигляді. Установчі збори для формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації відбудуться 29 січня 2013 року о 15.00 у сесійній залі обласної ради. Відповідальними особами за прийом заяв та документів обрали заступника начальника головного управління, начальника управління комунікацій з громадськістю головного управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлану Сластухіну та секретаря громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Жанну Соловйову. Наступне ж засідання ініціативної групи відбудеться 18 січня 2013 року о 17.15 в прес-центрі облдержадміністрації.

Розуміючи важливу роль громадськості у розбудові Житомирщини, вирішенні багатьох проблем соціально-економічного розвитку нашого регіону, керівництво області створюватиме і надалі відповідні умови для роботи громадської ради при обласній державній адміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ