Загальний ресурс обласного бюджету в Івано-Франківській області становить понад 3 мільйони

Загальний ресурс обласного бюджету в Івано-Франківській області становить понад 3 мільйони

19.12.12 08:56 0 1118
Бюджетні показники, визначені для Прикарпаття, обговорили учора на засіданні колегії облдержадміністрації. «В цілому загальний ресурс обласного бюджету на 2013 рік становить 3230,1 млн. грн., у тому числі трансферти з державного бюджету складають 2775,7 млн. грн. Ріст проти затверджених показників на 2012 рік - 27,3%», - поінформувала начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Галина Карп.

Зазначалося, що ресурс обласного бюджету без урахування субвенцій з державного бюджету складає 1167,9 млн. грн., що більше показників, затверджених на 2012 рік, на 206,4 млн. грн. або на 21,5%.

Увага акцентувалася на тому, що при формуванні бюджетних показників враховано зміни, передбачені Законом України, в частині розширення джерел надходжень обласних бюджетів, за рахунок віднесення до доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, 7 видів плати за ліцензії та плати за державну реєстрацію.

«При формуванні бюджету враховувалася необхідність забезпечення в повному обсязі бюджетними призначеннями на заробітну плату та енергоносії, а також обґрунтування розпорядників коштів обласного бюджету до бюджетних запитів», - зазначила Галина Карп. За її словами, збільшено субвенції з державного бюджету на виплату допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям (на 38,7%); надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот (на 30,8%); виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» (на 33,5%).

«Ми повинні дуже раціонально розподілити кошти, - наголосив після обговорення голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Будемо рекомендувати сесії обласної ради розглянути такий бюджет 28 грудня. До цього часу всім розпорядникам коштів потрібно спілкуватися з фахівцями фінуправління, доводити свою правоту. Необхідно також співпрацювати з усіма профільними постійними комісіями обласної ради і захищати бюджет».

Голова облдержадміністрації погодився з виступаючими на колегії, які вказували на наявність в області диспропорції між надходженнями і видатками у окремих районах. Про це, на думку Михайла Вишиванюка, може свідчити, зокрема, наявність некомплектних шкіл, де навчання одного учня обходиться дорожче, ніж у відомих закордонних вузах.

На колегії голова ОДА доручив фінансовогому управлінню та фінансистам міст обласного значення, районів та бюджетної комісії «розглянути під мікроскопом кожен район і покінчити зі зрівнялівкою». «Всі райони повинні бути в однакових умовах», - переконаний Михайло Вишиванюк.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ