Закарпатські правоохоронці затримали групу серійних крадіїв

Закарпатські правоохоронці затримали групу серійних крадіїв

19.12.12 08:26 0 1361
Закарпатські правоохоронці викрили групу злодіїв, які довгий час безкарно обкрадали машини та новобудови, причому аж в трьох районах краю. В самому лише Ужгороді зловмисники скоїли більше десятка крадіжок.

Наряд ДАІ разом із бійцями спецпідрозділу «Беркут» зупинив на нічній вулиці Ужгорода автомобіль. Іномарку з потоку машин правоохоронці не просто так: з ними були оперативники карного розшуку міськвідділу міліції, які мали відповідну інформацію…

В салоні авто сиділи водій, 35-річний житель одного з сіл неподалік Ужгорода Андрій, та його 20-річний односелець Михайло. На запитання, «що везете?», обидва молодики не дали чіткої відповіді. Ще б пак, в іномарці міліціонери виявили дерев’яні бруси та кабель. Сам по собі вантаж як вантаж, якби не одне «але»: все це добро годину перед тим чоловіки  вкрали на одній з новобудов Ужгорода й везли до себе додому, аби потім продати… До речі, крадії вже знаходилися під невидимим для стороннього ока «ковпаком» міліції, як підозрювані в скоєнні крадіжок, лише треба було їх брати на гарячому. Так і вийшло: затримали обох відразу після скоєння крадіжки.

Власник новобудови, якого запросили в міліцію, впізнав свій будматеріал. Дії зловмисників кваліфіковано за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. А вже під час слідства з’ясувалися цікаві речі. Виявляється, діяла ціла злочинна група. Наразі затримано чотирьох жителів Ужгорода й Ужгородського району віком 20-50 років, троє з яких раніше судимі. Один, найстарший, буквально три місяці як вийшов із тюрми за наркотики, двоє інших відбували покарання за крадіжки.

За оперативною інформацією, злочинна група діяла понад рік, причому крали вони не лише в Ужгороді, а й у Мукачеві, Берегові, Ужгородському районі. План скоєння злочинів був нехитрий: вдень злодії їздили містом і видивлялися, де що погано лежить, а вночі грабували. Таким чином лише в Ужгороді ця група скоїла 12 крадіжок. Остаточну крапку в цій історії ставитиме суд.

СЗГ УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ