Депутати прийняли Програму фінансування культурно - мистецьких  та культурологічних заходів у м. Луцьку на 2013 рік

Депутати прийняли Програму фінансування культурно - мистецьких та культурологічних заходів у м. Луцьку на 2013 рік

19.12.12 11:20 0 1268
Сьогодні на сесії міської ради депутати прийняли Програму фінансування культурно - мистецьких та культурологічних заходів у м. Луцьку на 2013 рік.

Начальник управління культури Тетяна Гнатів повідомила, що Програма передбачає створення середовища для розвитку творчих ініціатив, урізноманітнення культурно-мистецького життя міста, організації змістовного дозвілля для усіх верств населення.

Управлінням культури було оголошено прийом пропозицій щодо проведення культурно-мистецьких та культурологічних заходів у 2013 році. До розгляду приймалися проекти, які передбачають створення культурного продукту (фестиваль, конкурс, літературне читання, дискусія, майстер-клас тощо). Усі надані пропозиції були розглянуті на засіданні Експертної комісії, створеної в управлінні культури. Перевага надавалася суспільно-значимим заходам, як фестиваль «Вишиті обереги єднання», заходам з відзначення державних свят та спрямованих на збереження нематеріальної культурної спадщини, популяризацію народних традицій (різдвяні фестивалі та фестивалі «Солом'яна птаха», «Меч Луцького замку», «Благовіст Волині», які відбуваються у рамках заходів з нагоди Дня Незалежності та Дня міста), а також промоційним заходам (фестиваль вуличного мистецтва, джазовий фестиваль).

Депутатів цікавило, чому на деякі свята не передбачені кошти. Тетяна Гнатів пояснила: «Коли можна було застосувати власний ресурс – творчі колективи, зал Палацу культури міста Луцька, бюджетні кошти економили».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: У літній період на ...
Наступна новина: Львів: Цього року ЛКП ...

КОМЕНТАРІ